İzmir'den Kuzeyin oğlu esti geçti


Volkan Konak, yaz konserlerini İzmir'de 3 saat süren muhteşem bir konserle sonlandırdı. Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte, bazı seyirciler ayakta ve merdiven başlarına oturarak izlediler.

Yoğun katılımdan fazlasıyla memnun kalan konak, '' İşte İzmir farkı bu olsa gerek! İzmirliler tüm güzellikleri fazlasıyla hak ediyor '' diyen Konak, yaşamının son günlerini İzmir'de geçiren ve rahatsızlığı nedeniyle burada yitirdiğimiz, bozkırın yanık sesi Neşet Ertaş'ı anarak programına başladı.

Anadolu'nun tüm yörelerinden eserler seslendiren Kuzeyin Oğlu, İzmirin Dağlarında Çiçekler Açar'ı büyük bir coşkuyla, izleyicilerle birlikte söyledi.

Sabahattin Ali'den Nazım Hikmet'e, Deniz Gezmiş'ten Uğur Mumcu'ya ozanlarımızı ve düşün adamlarımızı anmadan geçmeyen Konak, '' Bugün burada, bu kalabalık varsa; benim dik durmamdan ve kimseye eğilip bükülmemem ve sanatımı en iyi şekilde yapmaya çalışmamdan olsa gerek '' dedi.

Anılarını da anlatarak konserini sürdüren Volkan Konak, orkestrasındaki müzisyenlerin de eserler sergilemelerine olanak tanıdı.

Konak, sevda türküleri söylemeyi de ihmal etmedi. Türküyü söylerken olan karatma sonrası, izleyicilerin çakmakları ve cep telofonları ile yaratıkları ışıkla türküye eşlik etmeleri, romantik bir havanın oluşmasına neden oldu.

Akdenizin bitki örtüsünün maki olmasını; siz, Ege'nin güzelliklerini görebilesiniz diye yorumlayan Konak, kıvrak Karadeniz türkülerini, izleyicilerin oyunları eşliğinde saat 24.00'te bitirdi.





Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)