Kaç yanlış bir Ali'yi götürür?


CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, kopya iddiaları, kaybolan soru kitapçıkları, yanlış hesaplamalar nedeniyle ÖSYM Başkanı Ali Demir'i istifaya çağırdı.

Levent'teki ÖSYM binası önünde toplanan CHP'li gençler, bina önüne siyah çelenk bırakarak, "Kaç yanlış bir Ali'yi götürür?", "Cin Ali istifa", "Japonya'da çözüm harakiri, sen istifa et yeter Ali Demir" yazılı pankart açtılar. "AKP elini eğitimden çek" sloganı atan kalabalık, Ali Demir'i istifaya çağırdı.

Grup adına basın açıklaması okuyan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan, şunları söyledi:
“2010 yılında eğitim bilimleri testinde yaşanan olay, 2011 yılında YGS’deki kopya skandalı, kaybolan soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, 2012 yılında KPSS devam ederken sınav sorularının bir internet sitesinde yayınlanması, puanların yanlış hesaplanması, tıp doktorlarının 2011 yılındaki mağduriyeti ve bu yıl yapılan tıpta uzmanlık sınavında yargı kararıyla kanıtlanan skandal göstermektedir ki, Ali Demir artık meşruiyetini kaybetmiştir. En son Hakim ve Savcılık Sınavı iptal edilmiş, yine on binlerce genç ve onlarla birlikte aileleri mağdur edilmiştir. Şimdi Ali Demir’e soruyorum ’O koltuğu bırakmak için daha kaç gencin umudunu yok edeceksin?’ Daha kaç gencin geleceğiyle oynayacaksın? Hakları yenilmiş, geleceği ellerinden alınmış gençlerin yüzüne nasıl bakıyorsun? Bu kadar şeye rağmen istifa etmek için bir yerlerden talimat mı bekliyorsun? Bizler Sayın Ali Demir’e bir çağrıda bulunuyoruz. Ali Demir, derhal o görevden ayrılmalıdır. Kararları özgür iradesiyle veriyorsa bugünden tezi yok ÖSYM başkanlığından istifa etmelidir. Sayın başbakanın Ali Demir’e sahip çıkması doğru ve ahlaki bir tavır değildir."

CHP'li grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)