Kalem demeye, kitap demeye, bilgi demeye devam edeceğiz


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Ne olursa olsun biz kalem demeye, kitap demeye, bilgi demeye devam edeceğiz'' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Şahin, Ünye ilçesinde yapımı tamamlanan Meçhul Asker Ortaokulu'nun açılışına katıldı.

Konuşmasına, okulun öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek başlayan Şahin, Türkiye'de 23 milyon okuyan yazan çocuğun olduğunu bildirdi.

Şahin, şunları kaydetti:
''Ülkemizde dereler ırmaklara, ırmaklar denizlere ulaşırken maalesef hayatı tersten okuyan, kitap yerine, kalem yerine kurşunun kendilerine bir kader olarak dayatıldığı şanssız çocuklarımız da var. Bölücü, yıkıcı örgütlerin hain tuzaklarına, yuvalarına terk edilen garip ve zavallı çocuklarımız da var. Türkiye, 23 milyon okuyan yazan çocuğun yanında çok az sayıda da olsa kurşunla tanışan, kaçakçılıkla tanışan, uyuşturucu ile zehirlenen bir grup çocuğa sahip bir ülke. Hayat her zaman olduğu gibi zıddını bünyesinde barındırıyor. Ama ne olursa olsun biz kalem demeye, kitap demeye, bilgi demeye devam edeceğiz.''

Bakan Şahin, konuşmasının ardından okulun açılışını yaparak, sınıflarda incelemelerde bulundu, öğrencilerle sohbet etti.


AA

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)