'Karanlığa karşı' yürüdüler


4+4+4 sitemi Ankara'da protesto edildi. İstanbul'daki protesto ise Taksim Meydanı'nda düzenlendi. Meslek odaları ve veliler ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde, "Karanlığa bırakma, eğitime sahip çık" sloganları atıldı.

Yeni eğitim döneminde başlayacak olan 4+4+4 sistemi başkent Ankara ve İstanbul'da protesto edildi.

İstanbul'da protestoların merkezi Taksim Meydanı. Taksim Meydanı'ndaki protestoya, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, Halkevleri, veliler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. Protestoya işlerine son verilen THY çalışanları, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da destek verdi.

Taksim Meydanı'nda buluşan yüzlerce kişi, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a doğru "Karanlığa bırakma, eğitime sahip çık" sloganıyla yürümeye başladı. "Eğitim haktır AKP karanlıktır", "AKP elini eğitimden çek" sloganları atan kalabalık, Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özdemir Aktan, yürüyüş sırasında CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "Herkes farkında, 4+4+4 sisteminin son 4'ü yok. Sadece 4+4. Daha dindar bir nesile hizmet ediyor" dedi. 60-66 aylık çocukların okula başlamasının onlar için çok zararlı olduğunu yineleyen Aktan, "Bu yaşta okula başlayan çocuklar gelecekte bize yararlı olmayacaklar. İşte buradaki insanlar bunun farkındalar. Çocuklarının geleceğine sahip çıkmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Aktan şunları söyledi: "Bu ülkenin geleceğini düşünen herkesin bunun devamını getirmesi lazım. Bundan çok daha büyük eylemler gerçekleşecek. Türkiye'nin bütün meydanları dolacak. Bu ülke geleceğine sahip çıkmak zorunda."

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'na yüründü

Protestoların ilk adresi başkent Ankara'ydı. Eğitim-Sen üyesi bir grup, 4+4+4'ü protesto etmek amacıyla Kızılay'da toplandı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar yürdü. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, buradaki açıklamasında, ''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiğinden beri eğitimle ilgili hiçbir sorunu çözüme kavuşturamayıp yeni sorunlar ürettiğini'' ifade etti. 4+4+4 eğitim sistemiyle çocukların 72 ayını doldurmadan okula başlamasının bilime aykırı olduğunu belirten Yıldız, yasanın ilk döneminde yurttaşların bilgi sahibi olmadıkları için sessiz kaldıklarını, ancak zamanla velilerin bilinçlendiğini ve yasanın infial yarattığını söyledi.

Dinçer'e suç duyurusunda bulunulacak

Yıldız, Bakan Dinçer'in 4+4+4 sistemine karşı çıkanları terör örgütü yandaşı olmakla suçlayarak sendikalarını hedef gösterdiğini hatırlattı. Yıldız, yarın Bakan Dinçer'in açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Öte yandan, ataması yapılmayan bir grup sınıf öğretmeni de Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanıp çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler adına yapılan açıklamada, sınıf öğretmenliği için ayrılan kadronun yetersiz olduğu, yaklaşık 18 bin sınıf öğretmeninin atamasının yapılmadığı savunuldu.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)