Kaza mı, değil mi?


Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın ardından kafalardaki soru işaretleri cevap bekliyor...

Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu, 4'ü asker 8 kişi de yaralandı. Patlama kafalarda soru işaretlerine neden oldu. CNN Türk televizyonunun yayınına katılan Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, patlamada kaza ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyerek, "O saatte sayım olmaz, 25 asker bir arada bulunmaz. Sayım denilen sandıkların taşınmasıdır, el bombaları da düşmeye darbeye dayanıklıdır, dolayısıyla o nedenle patlama olmaz. Kaza ihtimali düşüktür" diye konuştu.

Patlamanın olduğu saat 21.15'te sayım yapılmayacağını söyleyen Solmaztürk şunları söyledi:
"Akşam 21:15'te sayım yapılmaz. Bunun uzmanlıkla ilgilisi yok, sıradan herhangi bir asker de sayımın bu saatte yapılmayacağını bilir. Gecenin o vaktinde suni aydınlatma lazım. Sonuçta savaşın ortasında değilsin ki, niye bu saatte yapıyorsun. Çatışma yeri olsa acil olsa neyse. Ama Afyon böyle bir yer değil. Ayrıca 25 kişi neden gecenin bir vakti bu kadar görüş sınırı varken ve dar bir alanda bir arada. Bu kazaya davetiye çıkarmaktır. Bütün gün çalışmış askerler akşam fiziksel ve moral olarak yorgundur. Bu durumun üstüne gidilmesi lazım. Ancak bu kaza olmayabilir o zaman da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bunun arka planına bakması lazım."

Cevap bekleyen sorular

Patlamanın ardından yapılan çelişkili açıklamalar ise pek çok soru işaretini beraberinde getirdi. Cevap bekleyen sorular şöyle:


1- Bu tür silahlar depo olduğu için fünyesiz olarak tutulur. Fünyesiz olan bu bombalar nasıl patladı?

2- Patlamanın olduğu birlikte genel olarak kısa dönem erler askerlik mi yapıyordu? Bu iddia doğru ise; bu durumda bu gençler daha 1 aylık asker anlamına geliyor. Afyon'daki patlama sonrası olay yerine gelen asker babasının isyanı da bu iddiayı doğrular nitelikteydi. Acılı asker babası, "Cumartesi teslim ettik, salı günü akşam haberi geliyor" diyerek isyan etti.

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, patlamanın el bombasının düşmesi sonucu meydana geldiğini açıkladı. El bombası düşme sonucu patlar mı?

4- Olayın kaza olduğu, cephanelikte mühimmat sayımı sırasında patlama olduğu açıklandı. Afyonkarahisar gibi terörün olmadığı bir yerde, mühimmat sayımı niçin gece yapılır?

5- Neden sayım için bu kadar asker bulunuyordu?


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)