Kazan dairesi sınıf oldu

4+4+4 uygulaması tüm eleştirileri haklı çıkardı. Türkiye'nin başkentinde bir okulda ortaya çıkan görüntüler akıllara durgunluk verdi. Keçiören Kamil Ocak İlkokulu, 66 aylık çocuklar için bodrum kattaki kazan dairesini sınıf yaptı. Penceresi ve kaloriferi küçük ve tavana yakın odada üzeri kapatılmış bir de kuyu var!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ders zilinin çaldığı 10 Eylül’de, Mamak’ta bir okulda “Dersliklerimiz için gerekli düzenlemeleri tamamladık. Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde okula uyumları için bütün ayrıntıları gözden geçirdik” demişti. Ancak Ankara’da, öğrenci fazlalığından ve sınıf eksikliğinden dolayı akıllara durgunluk veren bir uygulamaya imza atıldı.

Ankara’nın merkez ilçelerinden Keçiören’de Kamil Ocak İlkokulu’nda, 66 aylık ilkokul öğrencileri için bodrum kattaki kazan dairesinde iki sınıf düzenlendi. Okuldaki “bodrumdan bozma sınıfta” pencereler tavana yakın ve küçük. Kaloriferleri de tavana yakın olan sınıfta bir de elektrikli kalorifer var. Öğrenci velileri, kış aylarında Ankara’nın soğuğu nedeniyle endişe ediyor, bu soğuğun bodrum katında daha da artacağını düşünüyor. Sınıf eylül ayında bile nem kokuyor. Tavanından borular geçiyor.

Veliler, uyum eğitimi için çocuklarını okullara götürdüğünde şoke eden bir görüntüyle daha karşılaştılar. Veliler sınıfın orta yerinde bir kontrplak ile kapatılmış bir çukuru görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Kazan dairesi iken kullanıldığı tahmin edilen çukurun, kortrplak ile kapatılmış olmasına karşın, 66 aylık bir çocuğun kapağı açıp içine girebilmesi mümkün.

Sabahçı öğlenci uygulamasının, Kamil Ocak İlkokulu’nda da uygulanacağı öğrenildi. Buna göre, bodrum kattan bozma iki sınıfta ortaokul öğrencileri sabahçı, ilkokul öğrencileri ise öğlenci olacak. Görenleri şaşırtan sınıfta, sabah 7’den akşam 6’ya kadar ders yapılacak.





Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)