KCK operasyonunda 46 kişi gözaltına alındı


Mersin merkezli eş zamanlı düzenlenen KCK operasyonunda 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BDP'li yöneticiler de bulunuyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Operasyon kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi'nde de arama yapıldı ve şube başkanı Ali Tanrıverdi gözaltına alındı.

Zanlıların, Mersin başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde TSK'nin PKK'ye yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek için eylem hazırlığında oldukları, bazı zanlıların Mersin'de düzenlenen izinsiz gösterilere eleman temin ettikleri iddia edildi.

Polisin gözaltına aldığı zanlılar arasında, BDP'li yöneticiler de bulunuyor. BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu'nun yanı sıra eski il başkanı Cihan Yılmaz ile BDP Mersin İl Eş Başkanı Aynur Aşan da gözaltına alınan zanlılar arasında yer alıyor.

Bu arada, hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Cihan Yılmaz, kendisini görüntüleyen gazetecilere, operasyonun siyasi tercihlere dayandığını söyleyerek, ''Ben zaten gözaltına alınacağımı tahmin ediyorum. Böyle demokrasi olmaz. Bir süredir 'Acaba beni ne zaman alacaklar?' diye kendime soruyordum'' diye seslendi.

Batman'da 4 gözaltı

Batman'da da KCK'ye yönelik yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişiden 3'ünün Diyarbakır'a, birin ise Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı yapılan KCK operasyonu çerçevesinde Mersin'e gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Şırnak'ta 7 gözaltı

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Silopi'de PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) içerisinde örgütün amacı ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, okul yakma eylemi gerçekleştirdikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri açık kimlik bilgileriyle tespit edilen şahıslara yönelik Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında 25 Ağustos tarihinde Silopi İlçesinde 7 ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, yasa dışı olaylarda ve eylemlerde giymiş oldukları kıyafetler ele geçirilmiştir.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)