Kendi milletvekilleri nerede?


Siirt'i ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a seslendi: Biz Fırat'ın doğusundayız. Arkamızda koruma ordusu, panzerler, TOMA'lar yok. Kendi milletvekilleri nerede?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, CHP İl Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Tanrıkulu, halkın arasında ve halkla beraber olduklarını belirtti.

''Buradan Başbakana bir mektup yolluyorum. Biz Fırat'ın doğusundayız. Arkamızda koruma ordusu, panzerler, TOMA'lar yok. Kendi milletvekilleri nerede? Kendi partisinin toplantısında başka partilere öğüt vereceğine kendisi başta olmak üzere milletvekilleri, bakanları buraya bir yurttaş gibi gelsinler, dolaşsınlar, insanların sorunlarını dinlesinler'' diyen Tanrıkulu, AKP'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu ve bu süre içerisinde Siirt'in 10 küme birden düştüğünü söyledi.

Türkiye'nin gündeminin ağır, içte ve dışta birçok sorununun olduğunu kaydeden Tanrıkulu, Türkiye'nin iç barışını kaybettiğini vurguladı.

Tanrıkulu, ''Türkiye'nin en önemli meselesi olan Kürt meselesinin çözümü ve şiddetin ortadan kalkması konusunda insanlarda huzursuzluk var. Siirt'te de bunu gördük. Bu hükümet 10 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin sorunu olmaktan çıkartıp bir uluslararası sorun haline getirdi. Sorunu içinden daha çıkılmaz hale getirdi. Buralarda bunu çok iyi görüyoruz'' diye konuştu.

Irak hükümetinin ticari ilişki içerisinde olan firmaların ruhsatlarını askıya aldığını aktaran Tanrıkulu, Türkiye'nin AKP döneminde iyi yönetilmediğini söyledi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)