Kılıçdaroğlu'dan Menderes'in mezarına ziyaret


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ölümünün 51. yıldönümünde eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyaret etti. CHP lideri, "Buraya ezber bozmaya geldim. Tarihten dersimizi aldık" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in Topkapı'daki anıt mezarını ziyaret etti. Ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da hazır bulundu.

Merasimin ardından anıt mezarın merdivenlerinde basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ''yeni bir iklime'' ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Geçmişte yapılan hatalardan politikacıların ders çıkarması gerekiyor'' dedi.

''Biz bir toplumsal uzlaşma içinde, barış içinde, bu ülkeye huzuru getirmek için elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırız'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların birer cinayet olduğunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Tarih böyle yazar, bizim de böyle kabul etmemiz lazım. Onlar bu ülkeye hizmet verdiler, bu ülke için çalıştılar. İdamlarının acısını bu ülke henüz üstünden atmış değil. Siyaset kin üzerine kurulmaz. Siyasette kin üslubu olmaz. Siyasette görüş farklılıkları olur, görüş farklılıkları bir toplumun zenginliğini gösterir. Ayrışmayı değil, beraber olmayı öne çıkarmalıyız. Bu amaçla buraya geldim.''

''Dersimizi aldık''

''Tarih bize ders verdi, dersimizi aldık ve öğrendik'' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanı olarak, arkadaşlarıyla beraber, ellerinde sade bir çiçekle buraya geldiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''ders almaktan, öğrenmekten hiçbir zaman gocunmadık, hiçbir zaman acaba birileri bize birşey söyler mi diye düşünmedik'' diye konuştu.

Türkiye'nin dostluğa ve barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Unutmayalım ki bu ülkede kin ve nefreti eken hiçbir siyasal anlayış başarılı olmamıştır'' dedi.

Kılıçdaroğlu Adnan Menderes'in eşi Berin Menderes ile oğlu Aydın Menderes'in mezarlarını da ziyaret etti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)