Kocaoğlu eleştirilere yanıt verdi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamalarında yaşanan protokol tartışmasıyla ilgili olarak, ''Her fırsatta yaptığım sağduyu çağrılarına rağmen tahrikle suçlanmayı kabul etmem, mümkün değildir'' dedi.

Aziz Kocaoğlu, yazılı açıklamasında, AKP yöneticileri tarafından süvari birliklerinin temsili olarak kente girişi ve valilik binasına bayrak çekilmesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiği gibi bir hava yaratmak istendiğini söyledi.

''İzmir bayramsız kalmasın'' diye kutlama programlarının İzmir Büyükşehir Belediyesince üstlenildiğini belirten Kocaoğlu, ''Ama süvari birliklerinin temsili girişi ve bayrak töreninin yapılmasını, kimse sahiplenmesin. Çünkü bu, İzmirli hemşehrilerimin ortak başarısıdır. Onların büyük tepkisi sonucunda, geri adım atılmıştır. Kimse çıkıp da 'Bizlerin önerisiyle oldu' masalını okumasın. Belki kendinizi kandırabilirsiniz ama İzmirlileri asla'' dedi.

Kocaoğlu, törendeki tansiyonu kendisinin yükselttiği yönündeki iddialara değinerek, şunları kaydetti:

''Sayın Kültür ve Turizm Bakanı'nın törenlere katılma kararının ardından, bir gerginlik yaşanmaması için yoğun çaba gösterdim. Bu çabama yönelik açıklamalarım, gazete ve televizyon arşivlerinde mevcuttur. Dolayısıyla her fırsatta yaptığım sağduyu çağrılarına rağmen tahrikle suçlanmayı kabul etmem, mümkün değildir. Asıl özür dilemesi gereken, 89 yıldır el ele, gönül gönüle kutladığımız 9 Eylül törenlerini tahrip ederek, İzmirlilerin haklı tepkisine neden olanlardır. Törene siyaset karıştırdığımız iddialarını ortaya atanlar, yürüyüş sırasında ve Cumhuriyet Meydanı'nda mensubu olduğum siyasi partiye ait tek bir bayrak ya da pankart açılmadığını unutmasın.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)