KPSS için nüfus müdürlükleri pazar günü açık


Hafta sonu yapılacak ortaöğretim-önlisans 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Eylül Pazar sabah olmak üzere iki oturumda yapılacak olan 2012-KPSS ortaöğretim/önlisans sınavına katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası, fotoğrafı veya soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı Nüfus Müdürlükleri, 23 Eylül Pazar günü saat 07.00-10.15 arası açık olacak.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası fotoğrafı veya soğuk damga bulunmayan 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor. Açık olan ilçe nüfus müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecek.

Nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edemeyen, ancak fotoğraflı başka bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutması halinde nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecek. Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenler veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinde yer alan 2012-KPSS ortaöğretim/önlisans başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişecek.

Adayların, nüfus müdürlüklerinden nüfus cüzdanlarını edinmeleri gerekiyor. Nüfus müdürlükleri tarafından adaylara verilecek ''Nüfus Kayıt Örneği'' belgesi sınavda geçerli olmayacak. Nüfus Kayıt Örneği ile sınava gelen adaylar sınava alınmayacak, sınava alınsalar bile sınavları geçersiz sayılacak.



AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)