Laik Eğitim Her Alanda Yetim….


Denizli’de yeni ders yılını açan RTE’nin Anadolu imam hatip lisesinde bir sınıfta, türbanlı kız öğrencilerle yan yana diz dize

oturduğu sınıf sırasında çekilen fotoğrafını…

…Atatürk’ün sık sık dersleri izlediği liselerde, başı ve kafası dünyaya açık kız öğrencilerin çoğunlukta olduğu sınıflarda, laik eğitim gören öğrencilerle çekilen fotoğraflarıyla kıyaslayarak “Atatürk’e özenti” diye mi yorumlarsınız?

Yoksa, o fotoğrafı “İmam hatiplere hasret bitiyor” dediği konuşmasıyla birlikte değerlendirerek…

…laik eğitimin temellerini atan Atatürk’e ve onun çağdaş eğitim devrimine bir meydan okuma diye mi nitelersiniz?

Kuşku yok, düz okulları imam hatipliğe devşirerek çağdaş laik eğitime yıkıcı bir darbe vurmanın sevinci içinde RTE ve elbette şimdi okul kitaplarından, daha sonra bir biçime getirebilirse tarihten de silmeye girişeceği Atatürk’e; işte çağdaş laik diye övdüğün eğitimi din amaçlı okullara dönüştürdüğümün kanıtı mı diyor o fotoğrafta!

RTE, eğitim yılını açmanın sevincini gururunu yaşamıyor.

Laik eğitimi, din çemberi içine alan 4+4+4’ü kutluyor.

Denizli’deki konuşmasında, 28 Şubat (irticai faaliyetlere karşı 1997’de yapılan postmodern darbe) diye andığı süreçte; “imam hatiplerden korkanlar öcü gibi görenler bu okulların kapısına kilit vurmuşlardı” ve devamındaki “Terörist, anarşist yetiştirmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?” cümleleri buram buram kin ve intikam kokuyor.

***

Denizli’de öğretmen ve öğrencilere, “Milli eğitimde gerçekleştirdiğimiz büyük reformların ilk adımını atıyoruz” ve “Ülke genelinde millet artık imam hatiplerle kucaklaşıyor” derken; ulusal eğitimi dinsel eğitime çevirdiğini, ülkeyi sözünü bile etmediği laik düzenden kopardığını ilan ediyor.

Zorla, baskıyla, tehditle velileri çocuklarını imam hatibe dönüştürdükleri okullara göndermelerini sağladı.

İlkokullarda türbanlı kızlar ön sıralarda. Yakında başları açık öğrenciler evlerine, neden kapanmıyorsunuz diyen sınıf arkadaşlarının baskısından yakınarak gelecekler. Seçmeli dersi zorunlu derse çevirmenin yolu ve açıklanmayan, üstünde durulmayan plan bu!

Dindar nesiller yetiştirmenin ilk aşamasını geride bıraktılar.

Laik eğitim öksüz.

***

Laik eğitimi birkaç derneğin dışında savunacak kimse yok ortalıkta.

Orta eğitimi, üniversiteleri hizaya getirdiler.

Yakındır; kamu kuruluşlarında da türban yasağını kaldırırlar!

Sorarım kim karşı çıkacak bu düzene?

Oy avına çıkmış, oylarımı yükselteceğim diye; mütedeyyinler ile tarihin karanlıklarını simgeleyen mezar taşlarıyla, partisinin temel ilkelerine her daim karşı duranlarla kucaklaşanlar mı?

RTE’nin milleti ümmete çevirme girişimlerine karşı çıkmayan, oy alabilmek için gerici iktidarın eskittiği yolları aşındıranlar mı karşı çıkacak laiklik karşıtı düzene?

Güldürmeyin insanı!

***

Çağdaşlığa, Mustafa Kemal aydınlığına ve laik devlete inanmış kara, hava ve deniz kuvvetleri üst kademelerini, komutanlarını; darbeci, casus dediler, terör örgütü kurdu diye suçlayarak tasfiye ettiler.

RTE gibi ağızlarına gelen hakareti silahlı kuvvetlere yöneltenler; ordu komuta heyetini kendi kulvarlarına çektikten sonra bugün askeri övüyor.

Plan program yıllardır yazdığımız yörüngede işledi, işliyor.

Şimdi askerle ilgili plan ve programlarının ikinci aşamasını uygulamaya hazırlanıyorlar.

Erbakan’ın temelini attığı hedefi yaşama geçireceklerini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı:

RTE’nin “vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuştuklarını” söylediği imam hatiplerin orduya subay yetiştiren harp okullarına girmelerini sağlayacaklar.

Harp okullarını da imam hatip liselerine dönüştürecek; imam hatip kültürü ile yoğrulmuş, dindar subaylar yetiştirecekler!

***

Hayırlara vesile olmayacak gelişmeler... Laik eğitim asker-sivil her alanda yetim!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)