Lisede akılalmaz skandal!


Lisede akıl almaz uygulama! Okul aile birliğine 30 TL ödeyip arma almayan öğrenciler, 60 kişilik sınıflarda okutulmakla tehdit ediliyor. Üstelik 'kayıt için gerekli evraklar' listesinde yazılı olarak.

Okullarda çok garip uygulamalara şahit olduk ama böylesi ne görüldü, ne duyuldu. Yeni eğitim sistemiyle birlikte kalabalıklaşan sınıflar, Sultangazi’de velilere karşı tehdit unsuru olarak kullanılmaya başlandı. İşte, kardeşini okula yazdırmak isteyen velinin başından geçenler...

Tehdit notu

Can Çalışkan adlı vatandaş, Sultangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne giderek kardeşini kaydettirmek istedi. Okulda görüşme yapan Çalışkan’a kayıt için gerekli evrakların yazılı olduğu bir kâğıt verildi. Listeyi alıp okuyan Çalışkan, not bölümüne geldiğinde gözlerine inanamadı. Not diye yazılan açık bir tehditti. Listenin 4 numarasında 30 TL ödeyerek 3 adet okul arması alınması gerektiği yazıyordu. Not bölümünde ise armaların okul aile birliğinden alınmasının zorunlu olduğu, aksi halde çocuğun 60 kişilik sınıfa verileceği belirtiliyordu. Yani parayı öderse kardeşi, öğrenci mevcudu az sınıfta eğitim görecek, ödemezse kalabalık sınıfa sürülecek! Duruma çok şaşıran ve bir o kadar da sinirlenen Can Çalışkan, armaları almayı reddederek durumu kamuoyuna açıklamaya karar verdi. Bir ilginç nokta da, listenin sonunda bir giyim firmasının adı verilerek oradan alınacak kıyafetlerin kabul edilmeyeceği ifadesi..

Okullar denetlenmeli

Eğitime başlayalı 2 hafta olduğunu ifade eden Çalışkan, “Buna rağmen, henüz kardeşimi bırakın okula göndermeyi kaydını dahi yaptıramadım. Bu olay yüzünden kardeşimin ne okulu ne sınıfı ne de nasıl okuyacağı belli” dedi. Yetkililere seslenen Çalışkan, bir an önce yeni eğitim sistemi hakkında açıklama yapılmasını ve okulların sıkı denetlenmesini istedi.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)