MHP'den dokunulmazlıkların kaldırılması için kampanya


MHP Osmaniye İl Başkanlığı, ''teröristlerle buluşan'' BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meydanı ve Rahime Hatun Meydanı'nda başlattıkları kampanyaya kısa sürede büyük katılım olduğunu ve şu ana kadar 10 binin üzerinde imza toplandığını söyledi.

İmza kampanyasını Kadirli, Düziçi, Bahçe, Toprakkale ve Sumbas ilçelerinde de sürdüreceklerini belirten Kuyulu, şöyle devam etti:
''Türk devletinden maaş alanların, Türk milletinin evladına kurşun sıkanlarla kucaklaşması kabul edilemez. Ülkemizde milletvekili seçilenler, milletvekili yeminini ettikten sonra Meclis de göreve başlarlar. TBMM'de vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarına dair yemin ederek söz verirler. Son günlerde 'sözüm ona' bazı milletvekillerinin vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak bir kenara, vatanın ve milletin parçalanması için dağa çıkan eli kanlı katillerle Hakkari dağlarında kucaklaştığına şahit olduk. Milletvekilleri dokunulmazlıklarıyla ilgili Anayasamızın 83. Maddesi'nde değişiklik yapılarak, çocukların, polislerin, kadınların katilleriyle kucaklaşanların dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.''

Kuyulu, cuma gününe kadar devam edecek imza kampanyasında toplanan imzaları, TBMM'ye göndereceklerini bildirdi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)