Minareler, kimin elinde süngüdür


1 Mart tezkeresi reddedildikten kısa bir süre sonra, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, bütün devlet kurumlarının işbirliğiyle siyasi yasağının kaldırılması sonucunda milletvekili seçilmesi, dünya basınında “ABD’ye yeşil ışık” olarak yorumlandı.
* The Washington Post gazetesi, Siirt ara seçimini kazanan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD askerlerinin Türkiye’de konuşlanması için Washington’dan “Iraklı Türkmenlerin konumu ve Irak’ın geleceğinde Türkiye’nin rolünün açıklığa kavuşturulması” konularında güvence istediğini yazdı.
* İngiltere’nin The Independent gazetesi, seçim başarısını yorumlayarak, “Erdoğan’ın, 62 bin ABD askerinin ülke topraklarına kabul edilmesiyle ilgili yenilginin getirdiği sarsıntıyı giderecek yeni oylama için buna şiddetle ihtiyacı vardı” dedi.
* The Daily Telegraph’ın haberinde, “ABD askerinin Türkiye topraklarına kabulüyle ilgili umutların arttığı” kaydedilerek, Erdoğan’ın TBMM’de yemin edeceği Perşembe günü, ABD askerlerinin Türk topraklarına kabulüyle ilgili tezkerenin yeniden Meclis’e getirilebileceği iddia edildi.
* Fransa’nın Le Figaro gazetesinde ise yenileme seçimi sonucunun, “TBMM’nin ABD’ye yeşil ışık yakmasına da yol açacağı” belirtildi.
* Belçika’nın Le Soir gazetesi, “Erdoğan Amerikalılara yardımcı olacak” başlıklı haberinde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt seçimlerindeki başarısının ardından başbakanlığa geleceğini ve bu makamda ilk kararının “Amerikalılara destek olacağını” yazdı.
* La Derniere Heure gazetesi, “Türk Parlamentosu’nun kararına rağmen Amerikalı askerler Türkiye’ye giriyor” başlıklı bir haber yayımladı.
Bütün dünya, Erdoğan’ın seçilmesini “ABD askerlerine yeşil ışık” olarak yorumladı. Anlaşılıyor ki, Erdoğan’a mesafeli duran çevrelerin, bütün çekincelerini kaldırmaları bu yüzdenmiş. Herkes Amerikancı olunca, laiklik hassasiyeti de ortadan kalkıyormuş demek. Yoksa ne diye Yüksek Seçim Kurulu, Tayyip Erdoğan’ı Seçtirme Kurulu gibi çalışsın! Yoksa ne diye Siirt seçimlerinin katılma oranı rakamlarıyla oynansın ve ne diye seçimin sonucunu vali açıklasın. Sonucunu valinin açıkladığı bir seçim, ancak muz cumhuriyetinde olur. Ama ABD işgaline yeşil ışık yakılacaksa, hukukun ne önemi var değil mi?

***

Laiklikten başka hiçbir hassasiyeti bulunmayan çevrelere ve Sincan’da tank yürütenlere soruyorum:
-Bunca kızgınlığınız, Tayyip Erdoğan’ı tek başına iktidara getirmek için miydi? Bunca gürültü patırtı çıkarmanız, ABD işgaline evet diyecek bir iktidar oluşturmak için miydi?
Siirt’te, “Minareler süngümüz” derken, Tayyip Erdoğan’ın devleti hedef aldığı ve ayrıca halkın arasına düşmanlık tohumları ektiği iddia edilmiş ve bilindiği gibi bu suçtan mahkûm edilmişti. Erdoğan’ın Siirt’ten milletvekili seçilmesi, bu mahkûmiyet kararını veren devletin, hiçbir ciddiyetinin kalmadığını ve teslim olduğunu gösterir. Hem “Kürt devleti savaş sebebidir” diyeceksiniz, hem de Kürtleri devlete karşı ayaklanmaya çağırmaktan mahkûm ettiğiniz adamın, başbakan olmasına yardımcı olacaksınız!
Milleti kandırdınız beyler! Herkesi aldattınız.
Yakında Tayyip Erdoğan, “Hilafeti getiriyorum” derse, eminim ona da seyirci kalırsınız. Zaten ortalık hilafet bildirilerinden geçilmiyor.
Tayyip Erdoğan’a ise sadece bir sorum var:
-Şimdi minareler, kimin elinde süngüdür? Sayenizde, Müslümanlara karşı Amerikalıların elinde değil mi?

***

Yukarıdaki yazı, 11 Mart 2003’te bu köşede çıkmıştır. ABD, Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde Türk hava sahasını kullanarak Irak’ı işgal etti, 2005’te ABD yine Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde Arap Baharı’nı İstanbul’da Topkapı Eresin Otel’deki toplantıyla başlattı. Libya, Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde iç savaşa sürüklendi, ardından Suriye Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde kaosa sürüklendi..
Terör örgütü ile ABD dayatmasıyla demokratik özerklik pazarlığı yapan, Tayyip Erdoğan’ın ekibiydi.. Türk ordusunun terörle mücadele eden subaylarını tasfiye eden de yine ABD desteği ile Tayyip Erdoğan ve ekibi oldu. Dolayısıyla terörle mücadeleyi zaafa uğratan da aynı ekip oldu..

***

Soruyu tekrarlıyorum ama artık AKP’ye oy verenlere soruyorum:
-Şimdi minareler, kimin elinde süngüdür? Sayenizde, Müslümanlara karşı Amerikalıların elinde değil mi?

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)