Mısır'dan ABD askerine veto


Mısır Cumhurbaşkanlığı, ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'ni korumak için Amerikan deniz piyadelerinin müdahalede bulunmasının ''Kabul edilemez'' olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, düzenlediği basın toplantısında, ''Hiçbir yabancı devlet Mısır sahillerine yaklaşmaya cesaret edemez. Bu, kabul edilemez bir durumdur'' dedi.

Büyükelçiliğe saldıranların çoğunun yakalandığını ve haklarında soruşturma açıldığını belirten Ali, cumhurbaşkanlığı tarafından bu soruşturmaların sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapılacağını vurguladı.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren film nedeniyle ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'ni hedef alan gösterilere değinen Ali, şöyle devam etti:
''İki ayrı durumla karşı karşıyayız. ABD'de birtakım kişilerce Hz. Peygamber'e hakaret içeren bir filmin çekilmesi ve Mısır'ın ülkedeki elçilikleri ve diplomatları koruma gücünü göstermesi. Mısır bir kanun devletidir, insanlar kamu malına zarar vermeme koşuluyla gösteri yapma hakkına sahiptirler.''

Ali, Başbakan Hişam Kandil'in olayların arkasında bazı karanlık odakların olduğu yönündeki yorumuyla ilgili soruya ise, ''Soruşturma halen devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, grubun hiçbir hareket ya da partiye bağlı olmadığı ifade edildi. Ayrıca bütün partiler ve gruplar bu şekilde yapılan gösterileri tasvip etmediklerini bildirdi. Soruşturma tamamlanınca konuyla ilgili açıklama yapılacaktır'' yanıtını verdi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)