Muhalif orduları eğitmek için varız


SADAT’ı AKP Hükümeti “kurun” dedi

Ulusal Kanal’a konuşan Adnan Tanrıverdi itiraflarına devam etti. Tanrıverdi, SADAT’ı, Hükümet üyeleriyle yaptıkları görüşmeden sonra kurduklarını açıkladı

Gladyo merkezi SADAT’ın Başkanı Adnan Tanrıverdi, Hükümet üyeleriyle yaptıkları görüşmenin ardından böyle bir kurum oluşturduklarını açıkladı. Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, bir Başbakan Yardımcısı’yla yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı: “Emekli askerler olarak, ihtiyacı olan ülkelere yardımcı olmak için bu şirketi kurduk. Resmi makamlara müracaat ettik, ‘Silahlı kuvvetler var size ihtiyaç yok’ dediler. ‘Müsterih olarak çıkarız’ dedik. ‘Kurun o zaman’ dediler.”

“Kurun diyenler kimlerdir” sorusunu da Tanrıverdi, görüşme yaptığı bakanlıklar olduğunu vurgulayarak, “Mesela Başbakan Yardımcısı bunu böyle söyledi. ‘Devlette böyle bir gelenek var mı’ diye danışmanlarına sordu. Danışmanları yok dediler. ‘Derseniz ki, devlet bu işi yapar yapmayalım’ dedik. ‘Öyleyse kurun dediler.’” ifadelerini kullandı.
İslam ülkelerinin ordularının eğitimlerine talip olduklarını söyleyen Tanrıverdi, “Biz talibiz, biz talip olmazsak başkalarına yaptırır. Evvela TSK yapsın, yetmezse biz talibiz” dedi.

‘MUHALİF ORDULARI EĞİTMEK İÇİN VARIZ’

Özgür Suriye Ordusu’na eğitim vermek istediklerini ısrarla vurgulayan Tanrıverdi, “bakanlık izin verirse yaparız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin “Esad’ı destekle ordularını teşkilatlandır” demesi halinde ise bunu yapamayacaklarını belirtti. Tanrıverdi şöyle konuştu: “Vicdanımız el vermez bunu yapamayız. Şirketimizin prensipleri o devleti meşru görmüyorsa bunu yapmayız.”

Kendilerinin kuruluş amacanı ise saklamayan Tanrıverdi, ABD’nin kontrolündeki paralı askerler olmadıklarını öne sürdü. Tanrıverdi şunları söyledi: “Biz bir ülkenin muhalefetinin, kendi emrindeki ordusunu eğitmek için varız. Onların kendi imkanlarını, mücadelelerini geliştirmek için varız. ABD Biz, eğitim veren hizmet birliğiyiz.”
Tanrıverdi, “TSK’nın kamplarında keşif yaptığını doğrumu? Eğitimlerinizde TSK’nın kamplarını kullanıyor musunuz? sorularına ise ilginç bir yanıt verdi. Tanrıverdi, Milli Savunma Bakanlığı’nın izin vermesi durumunda Suriye’deki muhalefeti silahlandıra bileceklerini ifade etti. Tanrıverdi şunları söyledi: “Milli Savunma Bakanlığı yapın derse eğitim tesisini buluruz. Bakanlık, ‘siz karar verin’ derse; Meşru kabul ettiğimiz muhalefeti silahlandırırız eğitiriz.”

‘DANIŞMANIMIZ İFADE VERDİ’

Aydınlık, SADAT danışmanlarından Mehmet Emin Koçak’ın, SAT komandolarının tutuklanmasına neden olan Poyrazköy davasında rol aldığını ortaya çıkarmıştı. Aydınlık, SAT’çı olan Koçak’ın, Poyrazköy kazılarının yapıldığı dönemde emniyetle işbirliği yaptığı dava başladıktan sonra da başladık isteğiyle emekli olduğu bilgisine yer vermişti.
Gladyo merkezi SADAT’ın Başkanı Adnan Tanrıverdi de, danışmanlarının bu süreçte ifade verdiğini itiraf etti. Tanrıverdi şunları söyledi: “Bizim danışmalarımızdan birine başvurulmuşsa o gitti ifadesini verdi. Ama biz el altından belge bilgi üretmedik.”

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de konuşan Tanrıverdi, anayasanın değiştirilemez maddelerinin olmaması gerektiğini savundu. Tanrıverdi, TSK’nın da görev ve yetkilerinin kısıtlanmasını istedi. Tanrıverdi şunları belirtti: “Devlet yönetiminin, milletin iradesine tabi olması gerektiğini savunuyoruz.Değiştirilemez maddeler olmamalı. Türkçe’nin tek bir resmi lisan olarak kabul edilmesini değil, bölgesel lisanlarla da eğitim yapılabilme imkânının tanınmasını savunuyoruz. Silahlı kuvvetler dış güvenliğe yönlendirilmeli, iç güvenlik İçişleri Bakanlığı’na bağlı olmalı. TSK da Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olmalı.”


ulusalkanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)