Neredeeen Nereye...


Nereden nereye geldiğimizi düşünerek, araştırarak boşuna zaman yitirmeyin.

Kimi gazetelere yansıyan öyle haberler var ki laikliğin; çağdaş demokrasinin

gereği olduğuna inandığımız ilk yıllardan, din istismarının temsilcisi, laikliğin içini boşaltan marifetlerin mimarı AKP ile bugünlere gelişimizi örnekliyor.

Güler misiniz, ağlar mısınız karar vermekte duraksayacağınız haberler...

İçlerinde güleceğiniz haberler de var; hayret edeceğiniz türden olanları da.

Nereden nereye geldiğimize örnek:

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Teknoloji, Medeniyet ve Değerler-11 konulu Düşünce Fırtınası” toplantısı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, İslami bir bisikletin üretilebileceğini belirterek:

“İslama göre ameller niyete göredir. Allah’ın rızasını gözeterek ve insanlara faydalı olması öncelenerek üretilen bir bisiklet İslami bisiklet olur” dedi.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkay Dereli de “Boyalı insan sağlığına zararlı olan bir bisiklet İslami olamaz” ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gencer ise teknolojinin neden İslamisinin üretilmesi gereğini şöyle anlattı:

“Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete sözleriyle insan teknolojinin esaretine girdi. Teknoloji insanın asli yapısını, fıtratını değiştirmeye başladı. İnsanın asli yapısını değiştiren teknoloji ve onun ürünleri İslami olamaz. Mesela naylon halılar, özellikle çocuklara negatif elektrik yüklüyor ve onları huzursuz ediyor. İlerleyen yaşlarda bu kalıcı rahatsızlıklara sebep olabiliyor.”

Maltepe Üniversitesi Mali ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan da İslamın insanları, “Ya dünya ya da ahiret kazancı gibi” bir ikileme sürüklemediğini belirterek “İslam hem dünya, hem ahiret kazancı” diyor. “İki dünyada da nasıl kazanırız, ona bakmak lazım. İnsanın iç dünyasını zenginleştirmeden dış dünyasını değiştirmek mümkün değil. Bunun için elimizdeki güç tasavvuftur” dedi. (Akit-Milliyet)

***

Eğitimin nereye geldiğinin itirafı:

AKP milletvekili Ali Boğa:

“Bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız. 4+4+4’ten sonra Kuranıkerim ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var... Mutlaka tercihler (seçmeli dersler) konusunda bir projemiz olmalı. Velileri, öğretmenleri, öğrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz. O zaman işte memleketin geleceğine sahip çıkan, üç kuruşluk menfaat için memleketin geleceğini satmayan, tarihine, kültürüne saygılı, inanca saygılı diplomatlar, yöneticiler işte o zaman bu memleketin başına geçecektir.” (Cumhuriyet)

Bir yorum: “3x4 ucubesi.. biat eğitimi ile birlikte, son viraj olan anayasa değişikliğiyle, Cumhuriyete son verme girişimi olarak planlarını tamamlamış olacaklar. 80 yıllık Cumhuriyete karşı kısa dönemde elde edildiği varsayılan bu başarı henüz tamamlanmış sayılmaz” (Odatv).

66 aylık çocuklar dersbaşı yapıyor (Gazeteler).

***

Kürt sorunu çözümü nereye:

İstanbul’da 3 günlük toplantı düzenleyen Doğu Batı Platformu’nun bir araya getirdiği yüz STK’nin temsilcilerinin yayımladıkları ortak bildiride: “Kürt sorununun çözümü için dini kanaat önderleri de muhatap alınmalıdır” denildi.

Platform sözcüsü Hasan Ünal, “Kürt sorunu ümmeti perişan eden bir sorundur. Kürt halkının duygu ve düşüncelerini temsil eden ve İslami hassasiyeti olan kanaat önderleri de çözümde muhatap alınmalıdır” dedi ( Yeni Şafak).

***

Ezan nereden nereye:

Star’daki habere göre, Türkiye’de ilk kez konser veren ünlü rock grubu Red Hot Chilli Peppers baş gitaristi Balzary, Türk müzikseverlerin her gün ezan sesi duyduğu için şanslı olduğunu belirterek:

“İstanbul’da olağanüstü bir müzikle, ezan sesiyle tanıştım” dedi ve...

***

Ve.. böyle olaylar yaşaya yaşaya gün gelir...

...Buyurun derler laik Cumhuriyetin cenaze namazına!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)