Obama "en büyük başarısızlığını" açıkladı


ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki ilk 4 yılında en büyük başarısızlığının kapsamlı bir göçmenlik reformunu hayata geçirememek olduğunu söyledi.

Florida eyaletinde İspanyolca yayın yapan Univision kanalının forumuna katılan Obama, 2008 yılındaki seçim kampanyası sırasında sözünü verdiği kapsamlı göçmenlik reformunu neden hayata geçirmediği yönünde sorularla sıkıştırıldı.

Bir haber sunucusu, Obama'ya hitaben, “İktidarınızın ilk döneminde, Kongre'nin iki kanadında da çoğunluktaydınız, ama yine de göçmenlik reformunu çıkarmadınız. Sözünüzü tutmadığınızı kabul etmenizi istiyorum” dedi.

Bu çıkışa yanıt olarak Obama, “Bana hatırlattığınız gibi, şu ana kadarki en büyük başarısızlığım kapsamlı göçmenlik reformunu hayata geçirememiş olmamız” ifadesini kullandı.

Ancak bunun nedeninin, gayret ya da arzu eksikliği olmadığını vurgulayan Obama, Cumhuriyetçi Kongre üyelerini, kendisine engel olmakla eleştirdi.

“Elbette, Washington'daki havayı değiştirememiş olmamız umut kırıcı” ifadesini kullanan Obama, ülkedeki ekonomik düşüşü durdurmanın, başkanlığının birinci yılında ilk önceliği olduğunu, göçmenlik düzenlemesi için altyapının oluşturulması çabalarının ise Cumhuriyetçilerin ilgisizliği yüzünden sekteye uğradığını belirtti.

Obama, “Yapamadığımız şey, daha önce kapsamlı göçmenlik reformunun lehine oy kullanan 20 üye de dahil olmak üzere, tek bir Cumhuriyetçi'nin bile öne atılmasını sağlayamamamızdı” dedi.

Başkentteki siyasi kutuplaşmalara rağmen, güçlü kamuoyu baskısının göçmenlik reformunu getirebileceğini kaydeden Obama, “Washington'ı içeriden değiştiremezsiniz, Washington'ı ancak dışarıdan değiştirebilirsiniz. Sağlık reformu gibi büyük başarılara imza atılmasının tek yolu bu, çünkü Amerikan halkını seslerini çıkarmaları için harekete geçirebildik” diye konuştu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)