Ömer Dinçer eğitimden ne anlar?


Türkiye'de PKK terörü bu kadar azgınlaştı ise, temel sebebi eğitim politikasındaki büyük yanlışlıktır.
Siz 'milli eğitimi', 'etnik eğitim' haline getirir iseniz; etnik gruplar (Kürtler, Çerkezler, Lazlar vb...) haklı olarak kendilerini öne çıkartacak taleplerde bulunurlar. Hatırlatalım ki; 250'den fazla etnik grubun yaşadığı ABD'de sadece İngilizce eğitim verilir. Halbuki bu ülkede İspanyol kökenlilerin toplamı İngiliz kökenlilerden daha fazladır. Ama Amerika'yı yönetenler; ikincil bir dilin İngilizce'nin yanına konulmasına asla izin vermiyorlar. Böyle bir gelişmenin ABD'yi parçalayacağını da bu yasağa gerekçe yapıyorlar. (Ayrıntıları merak edenler; 'Yabancı Kaynaklara Göre TÜRK KİMLİĞİ' isimli kitabımızın Kimlik Tartışmaları bölümüne baksınlar.)
Bugün Almanya'da Türk kökenli öğrencilere eskiden Türkçe olarak verilen dersler bile Almanca'ya çevrilmiştir. 'Almanya'da yaşayanlar Almanca öğrenmek zorundadır.' denilerek. Ne yaptı oradaki Türkler; terör örgütü mü kurdular?
Biz ise; çocuklarımıza; 'Sen Kürtsün; Kürtçe öğren!' demek sürecine geldik. İhanet işte budur.

DERDİ DİNDAR NESİL
Terör örgütü PKK çocukları alıp onları eğitimden geçirdikten sonra kullanıyor. Devlet o çocukları okul öncesi eğitim döneminde alarak modern yurttaş olarak yetiştirmelidir. Bunun için Doğu Anadolu'da yeni bölgesel okullar açılmalı; buralar donatılmalı; oraya giden öğrenciler özendirilmeli; çocuğu bu okullarda okuyan aileler daha kuvvetli biçimde özendirilmelidir.
Ama Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bu işi bıraktı; ülkenin bütün çocuklarını laik eğitimden alıp din eğitimine aktarmakla uğraşıyor.
Kendi ölçülerine göre bir 'Dindar Nesil' yetiştirecekler. Ama bu 'dindar nesil' aynı zamanda 'kindar nesil' olacak.
Bu dindar nesil 1994'te Kayseri Belediye Başkanı olan Refah Partili Şükrü Karatepe'nin dediği gibi cumhuriyet düzenine karşı içindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmeyecek nesil olacaktır.

AYNISINI ÖMER DİNÇER DEMİŞTİ
1995'te şu an Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan Bay Dinçer de aynısını başka cümlelerle dile getirmişti: 'Böylece, Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıçta ortaya koyduğu bütün temel ilkelerin; laiklik, Cumhuriyet ve milliyetçilik gibi bir çok temel ilkenin yerini daha çok katılımcı, daha adem-i merkezi, daha çok Müslüman bir yapıya devretmesi zorunluluğu ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum.”
Bugün 4-4-4 diye bilinen ve eğitimi paramparça eden sistem de işte bu yüzden getirildi. Çocuklarımızı daha gözü açılmadan imam hatip okullarına sevk etmek istiyorlar. Buralarda; imam değil AKP siyasetini ölümüne savunacak militanlar yetiştirmek niyetindeler. Ama biz çocuklarımızın yaradılışında bulunan yüksek vatanseverlik ve millet duygusunun imam hatip okullarında da ergeç yükseleceğini; bu yıkıcı planı kıracağını biliyoruz.

HANGİ ÖĞRETMEN?
Eğitimle hiç ilgisi olmayan Bakan Dinçer; öğretmenlerin Doğu'ya gitmek istememesinden yakınıyor.
Bay Dinçer! Bunun sebebi sizin zihniyetiniz: Siz; cumhuriyetin idealist öğretmeni yerine 'türban savaşçısı' dindar öğretmen yetiştirmek istediniz; bunun sonucu karşınıza çıkıyor. Öğretmen yetiştiren okulları vatana ve millete hizmet ülküsünden çıkartır iseniz; böyle günlerde fedakarlık yapacak öğretmen bulamazsınız.
Manzara çok ayıp: Sanki bu millet AKP iktidarı zamanında Müslüman oldu... Sanki bunlar Müslüman da Sakarya'da çarpışan dedelerimiz başka dinden idiler. Vatandaştaki samimi din duygusunu kışkırtarak PKK'nın yaptıklarını, ülkemizin ABD kuklası haline getirildiğini ne zamana kadar örteceğinizi sanıyorsunuz?

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)