Oran'dan 5 'T' uyarısı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ekonomide özellikle turizm, taşıt, tarım, tekstil ve taşımacılık olmak üzere 5 stratejik sektöre ciddi kan kaybı yaşandığını kaydetti.

Oran, yazılı açıklamasında, en ciddi kan kaybının yaşandığı sektörlerin başında ihracatının lokomotifi konumundaki otomotiv sektörü geldiğini, sektörün üretimi, ihracatı, kapasite kullanımı, aldığı siparişler ve cirosunun hızla düştüğünü belirtti.

Turist sayısı ve turizm gelirinde de düşüş yaşandığını dile getiren Oran, bu iktidar döneminde üvey evlat muamelesi gören tarımda da ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı.

Hükümetin Suriye politikasından turizm kadar, taşımacılık sektörünün de etkilendiğini ifade eden Oran, ''Önceki dönemde Ortadoğu ile gelişen ticaretten pay almak isteyen ve Suriye'yi bölgeye açılan kapı olarak kullanan birçok karayolu lojistik taşımacılık firması, iki ülke arasındaki sınır kapılarının kapanmasından olumsuz etkileniyor'' ifadelerini kullandı.

Kan kaybı süren sektörlerden bir diğerinin de tekstil olduğunu ileri süren Oran, Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip tekstil ihracatındaki düşüşün artarak devam ettiğini savundu.

Oran, ''AB ülkelerindeki resesyonun yanı sıra İran ve Suriye ile ilgili gelişmeler, sektör ihracatına darbe vuruyor'' değerlendirmesinde bulundu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)