ÖSYM iflas etmiş durumda


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Türkiye Cumhuriyeti içinde kamu gücünü kötüye kullanmak suretiyle kurulan çıkar örgütlenmeleri var. ÖSYM iflas etmiş durumda" dedi.

Kart, düzenlediği basın toplantısında, daha önce hakimlik ve savcılık sınav sonuçları ile ilgili olarak çok net bulguları dile getirdiğini söyledi.

O zaman Adalet Bakanı'nı göreve devam ettiğini, ardından, bu konuyu Bakanın adaletine, insafına bırakmanın çözüm olamayacağını bildiği için 3 Temmuz'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kart, aynı gün ÖSYM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na da ''ayrı bir soruşturma yapmak zorundasınız'' dediğini anlattı.

Kart, ÖSYM'nin, sınavın bütününün ''sakat olduğunu'' kabul etmesine rağmen, ortada somut bulgu olmadığı için sorumlulara ulaşamadıklarını söylediğini kaydetti.

Sorumluların halen bulunamadığını ifade eden Kart, şöyle konuştu:

''İlgili savcıyı aradım, 'yargıçlık sınavında soruların çalındığı ortada siz ne yapıyorsunuz?' dedim. Savcı, 'araya adli tatil girdi pek çalışma yapamadık, savcılık makamı olarak kendi aramızda istişare edeceğiz' dedi. Ben de bunun üzerine 'umarım Hükümetin ajanı gibi davranmazsınız, savcıların bir bölümü Hükümetin ajanı gibi davranıyor' dedim. Savcı buna tepki gösterdi. Ancak 2 ay olmuş, savcı daha dosyanın kapağına dokunmamış. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Burada örgüt bağlantısı var. Devlet nüfuzunu kötüye kullanmak suretiyle Adalet Bakanlığı ve ÖSYM bünyesinde örgüt var. Örgüt sadece Kandil'de yok, Türkiye Cumhuriyeti içinde kamu gücünü kötüye kullanmak suretiyle kurulan çıkar örgütlenmeleri var.
ÖSYM iflas etmiş durumda. Sabıkalı kurum kendi içinde mevcut olan cemaat yapılanması etrafındaki örgütü koruyor ve himaye ediyor, delilleri karartıyor. Bakalım Adalet Bakanı bundan sonra harekete geçecek mi?''

Kart, CHP olarak aynı kararlılıkla AKP'nin kirli ilişkilerini ortaya çıkarmaya devam edeceklerini belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti kimsenin, AKP'nin çiftliği değildir; herkes bunu görecek ve öğrenecek'' dedi.

CHP'li Kart, ''AKP iktidarında özel yetkili mahkemeler bitmez. Bu iktidar döneminde bu mahkemeler kalkmış gibi görünür ancak öz itibarıyla hep varlığını korur'' diye konuştu.



AA
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. bizim devletimize bişe olmaz bu kafayla ya da devletimizden mi demeliydik

    YanıtlaSil
Yorum Gönder