Oto park sorununa Basmane'den katkı

İzmir'in merkezi kabul edilen Basmane'de açılan oto park hizmete başladı. Daha önce de oto park ve oto yıkama olarak kullanılan mekan, Simer Garaj tarafından işletilmeye başlandı.

Simer Garaj Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kemal Genç, şirketin 2002 yılında kurulduğunu, daha önce Namık Kemal Lisesi bahçesini Oto Park olarak işlettiklerini, verdikleri hizmet nedeniyle; Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce teşekkür belgesi verildiğini belirtti.

Gaziemir Engelliler Derneği'ne yardımlarını esirgemeyen Genç, derneğe fahri üye kabul edildi. '' Her birimiz engelli adayıyız. Kendimizi onlardan soyutlayamayız '' dedi.

Basmane eski ve işyerlerinin yoğun olduğu bir yerleşim olduğu için oto park sıkıntısı var. Belediyeler, daha önceki yıllarda şehir planlamasına gereken önemi vermedikleri için; trafikte çoğalan araç sayısı nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır.

Mekan sahiplerinin, karakol karşısında olmasına rağmen; halkın rahatça gireceği bir yer olmaması nedeniyle çalıştırılamadığı yeri, Simer Garaj işletmeye başladı.

Oto Park önündeki yüzlerce yıllık çınar ağacı altında, eski bir arabanın arkası kesilerek oluşturulan koltuk ve araba tekerleklerinin üst üste konmasıyla oluşturulan sehpa, hoş bir görünüm yaratıyor.

Halk nezdinde güvensiz bir yer olarak görülen Basmane'de, oto park işletmeciliğine soyunan Genç; '' Halkımız rahatlıkla araçlarını getirip bırakabilir, biz araçlarına kefiliz. Rahatlıkla mekanımıza gelebilirler, kendilerine hiç bir rahatsızlık verilmesi söz konusu olamaz. Bayan sürücülerimiz bile rahatlıkla gelip, araçlarını bırakmaktadır. Gerekli yasal eksikliklerini tamamladıktan sonra, oto yıkamayı da devreye sokacağız. Böylece civarda işyeri olan müşterilerimizin, araçlarını temizletme sorununu da çözmüş olacağız '' dedi.







Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. başarılı bir yer olmuş teşekkür ediyoruz kendilerine...

    YanıtlaSil
  2. mehmet güleç5 Ekim 2012 22:01

    hakikaten çok güvenilir bir otopark.gönül rahatlığıyla araçlarınızı bırakabilirsiniz

    YanıtlaSil
Yorum Gönder