Özgür Suriye Ordusu yeni değişikliğe gidiyor


Özgür Suriye Ordusu hem iç bölünmelere bir çözüm bulmak hem de Suriye’de milislerin sayısının hızlı artışını kontrol edebilmek için bir dizi değişikliğe gitme kararı aldı. Söz konusu değişiklikler arasında grubun adının değiştirilmesi de yer alıyor.

İsyancıların liderlerini bir araya toplayan askeri konseyin başkanı General Mustafa el Şeyh, 10 gündür devam eden tartışmaların sonucunda grubun isminin Suriye Ulusal Ordusu olarak değiştirilmesi yönünde karar aldıklarını söyledi.

Şeyh, grubun liderliğine de Riyad el Esad’ın yerine General Muhammed Hacı Ali’nin getirileceğini belirterek, “Uzun bir dönemin ardından orduyu yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Çünkü Suriye’de milislerin hızla yayılması bizi endişelendiriyor ve ülkemizin geleceğini korumak istiyoruz” diye konuştu.

Yeniden yapılandırılması gereken noktaların başında isyancıların finansmanının da olduğunu belirterek, “Milis oluşumunu önlemek için bunu yapmak zorundayız, zira bu durum çok tehlikeli” dedi.

Suriyeli isyancı gruplar Özgür Suriye Ordusu şemsiyesi altında toplansa da bu grubun yapısı hala netleşmiş değil. Dahası güçlü bir merkezi komutadan da söz edilemiyor. Şeyh bu duruma dikkat çekerek, “ÖSO olduklarını iddia eden birçok grup var ancak kendi kafalarına göre hareket ediyorlar” dedi.

Şeyh, “Reformlar, bugüne kadar isyancıları silahlandırmak konusunda çok gönülsüz olan uluslararası kamuoyunun desteğini kazanmak için kilit önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)