Pakistan'da film protestosu: 15 ölü


Pakistan'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin protesto edildiği gösterilerde 15 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentindeki bir sinemanın da ateşe verildiği gösteriler sırasında, Pakistan'da yayın yapan özel televizyon kanalı ARY'de şoförlük yapan Muhammed Emir isimli bir kişinin öldüğü bildirildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, göğsünden vurulan Emir'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. ARY televizyonu, Emir'in polisin göstericilerin üzerine açtığı ateşte öldüğünü bildirdi. Polis, olaylarda iki göstericinin de vurularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pakistan'ın en büyük kenti Karaçi'deki gösterilerde ise protestocularla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri polis, 12 kişinin öldüğü belirtildi.

Pakistan hükümeti önceki gün aldığı kararla bugünü “Peygamber Sevgisi Günü” ilan ederek, resmi tatil yapılmasını kararlaştırmış ve halkı söz konusu filmi barışçıl bir şekilde protesto etmeye teşvik etmişti.

Pakistan hükümeti ayrıca Cuma namazı sonrası olası şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla 15 büyük kentte mobil telefon şebekelerinin akşam saatlerine kadar bloke edildiğini duyurmuştu. Olası şiddet olaylarının yaşanmaması için büyük kentlerdeki benzin istasyonları, alışveriş merkezleri ve bankaların da kapalı tutulacağı açıklanmıştı.



Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)