Pamukoğlu'ndan istifa çağrısı


Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Büyük bir facia, izah edilemez. Bahanesi yok, gerekçesi yok. Tam bir fiyasko" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin ilçe teşkilatlarının açılışı ve partiye yeni katılan üyelerinin rozetlerini takmak için gittiği Antalya'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pamukoğlu, "Afyon olayı büyük bir facia, izah edilemez. Bahanesi yok, gerekçesi yok. Tam bir fiyasko. Tek kelimeyle vahim. Bu ülkede adet değil ama kesinlikle istifa edilmelidir. Derece derece istifa edilmelidir. Bu konular öyle zaman içinde unutulacak olaylar değil" diye konuştu.

Kendisinin hudut bölük komutanlığı yaptığı dönemde de mühimmatlarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyleyen Pamukoğlu, 24 saat çalıştıklarını söyleyerek, "Duydunuz mu bir şey? Kıbrıs'ta Tümen Komutanıyım. Bütün alaylarda cephanelikler var. Bir şey var mıydı? Piyade Okul Komutanıyım, 24 saat atış yaparız biz. Duydunuz mu bir şey? Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay meydana geliyor. Hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Sorumluları istifaya çağırdı

İdari ve hukuki araştırma yapılıyor denmesinin yetmeyeceğini söyleyen Pamukoğlu, "Bunun sorumluları başından kuyruğuna kadar doğal bir hukuk devletiyse kesinlikle istifa edilmesi gerekir" dedi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder