Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balyoz davasında çıkan karara ilişkin, ''Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Özel Yetkili Mahkemelerin bulunduğu yargı sisteminde tarafsızlık beklemek yanlış olur'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de sıkıntılı bir döneme girildiğini belirterek, iç ve dış barışla ilgili nereye gittiklerini bilmeyen bir iktidarın bulunduğunu söyledi.

Böyle bir ortamda işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi toplumun temel sorunlarını konuşmanın da unutulduğunu anlatan Tekin, TÜİK verilerine ve kamuoyu yoklamalarında toplumun yüzde 82'sinin hayatından memnun olmadığının görüldünü bildirdi.

Tekin, bir gazetecinin Balyoz davası kararına ilişkin görüşünü sorması üzerine, ''Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Özel Yetkili Mahkemelerin bulunduğu yargı sisteminde tarafsızlık beklemek yanlış olur. Darbe dönemlerini yapanlar 'DGM' diye kendine özgü bir yargı sistemi kurmuştu. Şimdiki iktidar da kendisine göre bir yargı sistemi kurdu'' şeklinde cevap verdi.

CHP olarak özel yetkili mahkemeleri baştan beri ''hukuk kurumu'' diye kabul etmediklerini belirten Tekin, ''Önümüzdeki süreçte parlamento açıldığında yeni yasal düzenlemelerin yapılması için yapılması gereken ne varsa Türkiye'de ve uluslararası arenada arkadaşlarımızın her türlü haklarını arayacağız. Umut ediyorum en kısa sürede bu hukuk sistemini ortadan kaldırırız'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Bülent Arınç'ın, bugün bir açıklamasının olduğunu hatırlatan Tekin, şunları söyledi:
''Gözünüz aydın'' demiş. Doğru, kendi gözleri aydın olsun ama sayın Arınç'ın ben hukukçu olduğunu bildiğim için vicdanının sızlaması gerektiğine inanıyordum. Belli ki çok sevinmişler. Gerekçe de 'bundan sonra darbeler olmasın' Bundan sonra darbelerin olmasını istemiyorsanız, darbecilerin çıkardığı bütün yasaları kaldıralım.''

Tekin, ''Oslo görüşmeleri''ne ilişkin bir soruya da ''Eğer terörün bitmesi için bunlar gerekliyse, sayın Genel Başkanımız o tarihte de söyledi, 'terör bitecekse, silah bırakılacaksa, huzur gelecekse ne yaparsanız yapın.' Daha sonra görüyoruz ki, maalesef iktidar bu süreci seçim döneminde oy getirmesi için yapmış. Devletin önemli kurumlarını oturtmuşsun masaya, karar alınmış karşılıklı. Bir hakem ülke karşısında. Türkiye'nin iç barışı oya bağlanacak kadar basit midir? Seçimden sonra bir KCK keşfedildi. Bunu herkes biliyordu zaten. Seçimden sonra mı bu aklınıza geldi? Savcının bu konuda açtığı dosyayı iktidarın kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz'' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyaret etmesine ilişkin de Tekin, kamuoyunda uzun süredir özellikle merkez sağda, sanki Menderes'in idam edilmesinde CHP'nin katkısı varmış gibi sunulduğunu dile getirerek, ''Tam tersine tarihe baktığınızda sayın İsmet İnönü'nü ciddi mücadele vermiştir ancak bu idamların önüne geçememiştir. Bu ülkede bir daha böyle acılar yaşanmasın, bir yanlışı düzeltmek ve insanlar idam edilmesin, o karanlık tabloyu kapatmak için sayın Genel Başkan oraya gitmiştir'' ifadesini kullandı.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)