PKK'liler Şemdinli'de okul yaktı


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gece PKK'liler tarafından ateşe verilen ilköğretim okulu kullanılmaz hale geldi.

Şemdinli ilçesinde 3 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu köyündeki Atatürk İlköğretim Okulu gece saat 01.30 sıralarında PKK’li teröristlerce ateşe verildi. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri ve itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Bazı duvarları yıkılan okulun kullanılmaz hale geldiği bildirildi.



Kaymakam: Okul 20 gün içinde eğitime hazır hale getirilecek

Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, teröristlerce ateşe verilerek kullanılamaz hale gelen okulun, 20 gün içinde eğitime hazır hale getirileceğini belirtti. İlçeye üç kilometre uzaklıktaki Altınsu köyünde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun gece saatlerinde teröristlerce ateşe verilmesinin ardından köye giden Kaymakam Erdem ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Osman Gök ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, okulda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Erdem, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, okulu yakanların vatanı ve milleti sevmesiyle ilgisinin bulunmadığına dikkati çekerek, bu tür kişilerin ilgilendiği tek şeyin toplumun cahil kalmasını sağlamak olduğunu, bundan dolayı da okullara saldırdıklarını söyledi.

Okulun 20 gün içerisinde eğitime hazır hale getirileceğini bildiren Erdem, bu süre zarfında öğrencilerin başka okullarda eğitimlerine devam edeceğini ifade etti. ''Bunların yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız'' diyen Erdem, okulun eski haline gelmesi ve yeniden eğitime açılması için tüm eksiklerinin giderileceğini kaydetti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)