Reddi heyete red!


Ergenekon'da mahkeme başkanı ve üyeleri red talebi kabul edilmedi

ERGENEKON Davası’nda Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’in de aralarında bulunduğu bazı avukatlar, mahkeme başkanı ve üyelerini reddetti. Avukatlar, mahkemenin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini belirterek, tüm mahkeme heyetini reddettiklerini söylediler.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese sanıklara ve avukatlara söz verdi. Duruşma söz alan tutuklu sanık CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı,mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini ve baskı altında olduğunu iddia etti. Mahkeme Başkanı Özese, "Baskı altında olduğumuzu nereden çıkarıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Helvacı, mahkeme heyetini reddettiklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

'HEYETİ RED VE MEN CEZASININ KALDIRILMASI TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ'


Verilen ara kararda mahkeme heyetinin reddi ile sanıklara verilen men cezasının kaldırılması şeklindeki talepler kabul edilmedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararlar açıklandı.

Buna göre mahkeme heyeti, reddi heyet ve mahkeme hakimleri hakkında yapılan reddi hakim taleplerini kabul etmedi.

Duruşma yönetimi ve disiplinine ilişkin verilen bazı sanıkların duruşmalardan men edilmesi şeklindeki kararın da yasaya uygun olduğunu ifade eden mahkeme heyeti, men edilen sanıkların savunmalarının alınmış olması ve dosyanın
geldiği aşama itibarıyla salonda bulunmasının zorunlu olmadığını kaydetti.

Mahkeme, sanıklara verilen duruşmalardan men kararını da kaldırmadı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk’ün bugünkü oturumda mahkeme heyetine yönelik ”Gizli tanık İlk Adım’ın dinlenilmesi, PKK terör örgütünün isteği ve amacı doğrultusunda bir tanık dinlemesi haline gelmiştir” sözleriyle ilgili olarak gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına karar verildi.

Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı’nın 22 Haziran 2012 tarihli yazısındaki Danıştay olayıyla ilgili oluşturulan şemanın da bugüne kadar haklarında işlem yapılmayan kişilerin isimleri kapatılarak dosyaya konulmasına hükmetti.

SEVİL ATASOY DİNLENECEK

İstanbul Barosu Başkanlığı’na yazı yazılarak Susurluk kazasının ardından kurulan komisyonca 1997 yılında hazırlandığı iddia olunan Susurluk raporunun tüm ekleriyle birlikte mahkemeye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Savunma tanıkları Mustafa Canatan, eski Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, İsmet Tuncer, Sema Kendirci, İlhan Tezel ve Ahmet Büyükburç’un önümüzdeki duruşmalarda dinlenilmesi için duruşmaya çağrılmasına hükmeden mahkeme heyeti, yarınki duruşmada da savuna tanıkları Emrah Özdemir, Aslı Aydıntaşbaş ve Haluk Yurtsever’in dinlenilmesini kararlaştırdı.Duruşma yarına ertelendi.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)