RTÜK'den 'program durdurma' kararı


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır'da Türkçe ve Kürtçe yerel yayın yapan GÜN Tv'ye 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrası ve aynı kanunun 32. maddesinin ihlali nedeniyle bir kez program durdurma ve idari para cezası verdi.

RTÜK'ün 15 Ağustos tarihli kurul kararında, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan deşifre ve tercümede 28 Ocak'ta yayınlanan ''Sebır Sebır'' adlı şarkı ile 24 Ocak'ta yayınlanan bir haberde yer alan ifadeler ile devletin hedef gösterildiği, ırk ve bölge farkı gözetilerek toplumu ve özellikle Kürt halkının kin ve düşmanlığa tahrik edildiği belirtildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:
''Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan deşifre ve tercümede 28 Ocak'ta yayınlanan 'Sebır Sebır' adlı şarkıda ve 24 Ocak'ta yayınlanan haberde yer alan ifadeler ile devlet hedef gösterilmekte, ırk ve bölge farkı gözetilerek toplumu özellikle Kürt halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, Kürt halkında Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı nefret duyguları oluşmasına hizmet ettiği düşünülmektedir. Açıklanan nedenlerle 6112 Sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrası (b) ve (d) bentlerinin ihlal edildiği sabit görülmüştür. Bu itibarla Gün Tv yayın kuruluşunun, 6112 Sayılı Kanunun 32. maddesinin birinci fıkrası (b) bendi hükmü uyarınca idari para cezası ile 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin birinci fıkrası (d) bendinin ihlali nedeniyle bir kez program durdurma yaptırımının uygulanması gerektiği kanaatine varılmıştır.''



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)