Şam'dan Türkiye'ye: Ellerinizi keseriz


Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, "Esad meşruiyetini yitirdi" diyen Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. Zuabi, "Buna Erdoğan değil, seçim sandıkları karar verir. Egemenliğimize uzanan elleri keseriz" diye konuştu.

New York Times'ın haberine göre, Şam'da bir basın toplantısı düzenleyen Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, Türkiye'nin BM'ye taşıdığı tampon bölge seçeneğini değerlendirerek, "Dünyanın hangi köşesinden olursa olsun egemenliğimize dokunan olursa o elleri keseriz. Bedelini öderler" dedi. Ancak ülke ismi telaffuz etmeyen Suriyeli Bakan, Türkiye'yi ağır bir dille eleştirdi ve güvenli bölge teklifine kapıları tamamen kapattı.

Başbakan Erdoğan'ın, "Esad meşruiyetini yitirmiştir" sözlerine de yanıt veren Umran Zuabi, "Şimdi ben, 'Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de meşruiyetini yitirdi' desem ne olur? 'Meşruiyetini kaybetmedi, çünkü meşruiyeti hiç olmadı'. Böyle söylersem ne anlama gelir? Meşruiyetini kaybettiği anlamına gelir mi? Bir liderin başkanın ya da partinin meşruiyetine kim karar verir? Seçim sandıkları. Erdoğan ya da bir başkası Beşar Esad'ın meşruiyetini yitirdiğini ne kadar söylerse söylesin, buna seçim sandıkları karar verir. Bu tür konuşmalar saçma" diye konuştu.

Suriye Enformasyon Bakanı Zuabi, Suriyeli mültecilere de seslendi ve "Korkmayın, geri dönün. Herhangi bir izne ya da onaya ihtiyaçları yok, onlar Suriye vatandaşı ve hakları var. İstedikleri zaman evlerine ailelerine geri dönerler. Her kim ki tutuklanacağını düşünüyorsa, size bir şey olmayacağına garanti veririm" dedi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)