Sanayici de imam yetiştirecek


Ara eleman sıkıntısından her fırsatta şikâyet eden TOBB tam da hükümetin çok sayıda okulu imam hatipe dönüştürdüğü bir dönemde imam hatip lisesi kuruyor.

Yüksek işsizlik oranlarına karşın sanayide ara eleman sıkıntısını sık sık gündeme getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kocaeli’de imam hatip lisesi kuruyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitim ile ilgili Bakan Ömer Dinçer ile beraber ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede, TOBB, Kocaeli Çayırova ilçesinde 24 derslikli imam hatip lisesi inşa ettirecek. Lisenin yapımına ilişkin protokol imzalandı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kocaeli’nin en yoğun göç alan, en gelişmiş illerinden biri olduğunu dile getirdi. Sanayide ara eleman sıkıntısı yaşandığına ve mesleki eğitimin önemine her fırsatta değinen TOBB Başkanı, “Neden meslek lisesi değil de imam hatip okulu” sorusu üzerine şunları söyledi: “Mesleki eğitim ile ilgili Bakanım Ömer Dinçer ile beraber ortak bir çalışma yapıyoruz. İnşallah o ortak çalışma bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Neden imam hatip lisesi? Kocaeli

Valimiz ve başkanlarımızın talebi bu yönde olduğu için, ihtiyaç olduğu için imam hatip lisesi herhalde. Talep geldi, biz de o talebe cevap verdik.”



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)