Şehit cenazeleri uğurlanıyor


Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeyken askeri konvoya yapılan saldırıda şehit ola naskerler toprağa veriliyor.

Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar beldesine getirilen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nın naaşı, düzenlenen törenin ardından Niğde Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası belde mezarlığına defnedildi.

Törende, şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin 3 erkek kardeşi üzerinde ay-yıldız olan tişörtlerden giyerken, anne Tuncay Dildari'de ''Vatan sağolsun. Bir tane daha evladım var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim'' diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan jandarma er Savaş Topal ile piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazeleri, memleketleri Samsun'a getirildi.

Askeri kargo uçağıyla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehitlerin cenazelerini Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri ve mülki erkan karşıladı.
Kargo uçağından alınan şehitlerin naaşları, askerlerin omuzunda taşınarak cenaze araçlarına kondu. Şehit cenazeleri toprağa verilmek üzere Alaçam ilçesine gönderildi.

Sehit jandarma er Savaş Topal'ın cenazesi, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesinde toprağa verildi.

Askeri kargo uçağıyla Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Yenice köyündeki amcası İzzet Topal'ın yaşadığı evin önüne getirildi.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına konarak köy mezarlığına götürülmek üzere yola çıktı. Bu sırada oluşturulan konvoyda gençlerden oluşan bir grup, Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu. Köy mezarlığına getirilen şehidin cenazesi, burada toprağa verildi.

Şehit Topçu Er Anıl Eruluç, Salihli ilçesinde toprağa verildi. Şehit Er Anıl Eruluç'un annesi Şükran Eruluç, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında saf tuttu.

Cenaze törenine katılan bir grup öğrenci, yaklaşık 200 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açarak, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.

Anıl Eruluç'un Türk Bayrağı ve çiçeklerle süslenmiş 45 ZA 6166 plakalı otomobili de cenaze kortejinde yer aldı. Şehit Er Anıl Eruluç'un cenazesi, Salihli Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)