Şehitler uğurlandı


Hakkari, Bingöl ve Muş'ta yaşanan saldırılar sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Aytekin (23), memleketi Erzincan'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, Erzincan Asker Hastanesi'nden alınarak, araç konvoyu eşliğinde Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesine getirildi. Seyfettin Efendi Camisi ile Kargın Belediyesi arasındaki alanda şehit Aytekin için Cuma Namazı'na müteakiben cenaze namazı kılındı.

Erzincan Müftüsü Burhan İşliyen'in kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Ayşe Aytekin, ağabeyinin naaşının taşındığı top arabasının geçişi sırasında asker selamı verdi. Vatandaşlar ise sloganlar atarak terörü lanetledi.



Gürpinar'da Kürtçe ağıt

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman'ın cenazesi, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Duygulu anların yaşandığı törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildiği sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Yakınlarının, Kahraman'ın tabutuna son kez sarılmak istemesi üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. Törene katılanlar, şehidin yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Kahraman'ın cenazesi, Müftü Arvas'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verildiği esnada askerler de 3 pare saygı atışı yaptı.

Şehidin babası Mustafa ile annesi Kadriye Kahraman'ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen törende, amcasının oğlu Halit Kahraman da şehidin fotoğrafını elinden bırakmadı.

Kahraman'ın asker kıyafetlerini giyerek göğsüne fotoğrafını iliştiren amcasının oğlu İskender Kahraman ise tören boyunca gözyaşı döktü.

Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı köyde, çok sayıda evin Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.




Erhan Bulut uğurlandı

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı 'un cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Erhan Bulut için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki asker nöbet tuttu. Şehit Bulut'un babası Cevdet, annesi Ayşe, ağabeyi Emrah ve ablası Fatma Bulut taziyeleri kabul etti.

Şehit Bulut'un cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve bazı milletvekilleri, şehit askerin ailesine taziyelerini iletti.

Şehit Bulut'un cenazesi, daha sonra askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bulut'un cenazesi, top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı.

Şehit Bulut'un cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hakkari-Çukurca karayolunda, 15 Eylül'de, askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada Erhan Bulut ile birlikte 3 asker şehit olmuştu.



Manisa'da acı

Hakkari-Çukurca karayolunda, askeri birliğin geçişi sırasında düzenlenen mayınlı terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler, Manisa'nın Demirci ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze namazından sonra askerlerin bir süre taşıdığı Hikmet Güler'in naaşı, Demirci ilçesine bağlı Yumuklar Köyü'nde toprağa verildi.


Bingöl ve İzmir şehidini uğurladı

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi ile Bingöl'de askeri konvoya yönelik saldırıda şehit düşen Sıhhiye Er Yusuf Vural ve Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş, İzmir'de törenle toprağa verildi.

Gaziemir'deki Gülhane Camisi'nde şehit 3 asker için düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehit aileleri ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım, cami avlusundaki şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığı diledi. Bazı şehit yakınlarının, Bakan Yıldırım'a sarılarak ağladığı görüldü.


Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitler için askeri tören düzenlendi. Tören mangası tarafından bir süre omuzda taşınan şehitlerin naaşı, daha sonra top arabasına konuldu.

Bakana sarılarak gözyaşı döktü

Top arabasının geçişi öncesinde Bakan Yıldırım'ın yanına gelen bir şehit yakını, Yıldırım'a sarılarak gözyaşı döktü. Törende fenalaşan bir şehit yakınına da 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Şehit cenazeleri, top arabasının geçişi sırasında törene katılan askeri ve sivil erkan tarafından selamlandı. Askeri tören sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.




Mehmet Çapar son yolculuğuna uğunlandı

Muş'un Hasköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın (37) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Adana'dan Tehçi köyündeki baba evine getirilen şehidin cenazesi, burada yakınlarından ''helallik'' alınmasının ardından Tehçi Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi Zübeyde ve annesi Cennet Çapar ile bazı yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zübeyde Çapar, eşinin tabutuna sarılarak ''Hakkını helal et'' dedi.

Şehidin ağabeyi Emekli Uzman Çavuş İbrahim Çapar ise ''Ordu sağ olsun. Ağam benim yapamadığımı sen yaptın. Bayrağına kurbanım kardeşim'' diyerek duygularını dile getirdi.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da, şehidin oğlu Ali Deniz (13) ile şehidin babası Ali Çapar ve kardeşlerine baş sağlığı diledi.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığına defnedildi.



İdris Karakaşoğlu memleketi Bayburt'ta toprağa verildi

Merkeze bağlı Akşar beldesindeki Gültepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehit Karakaşoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Bayburt Vali Vekili Hakan Hakyemez, AKP Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze tören alanına getirilmeden şehidin ağabeyi Nadir Karakaşoğlu, askerlik ve şehitlerle ilgili şiir okudu. Şehidin ikiz kız kardeşi Bahar Karakaşoğlu ise tören sırasında ''ağlamayacağım, ağlayıp düşmanları sevindirmeyeceğim'' dedi.

Törende vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Karakaşoğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından beldedeki Oslubaba mezarlığında toprağa verildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)