Şiddetle kınıyorum


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'li milletvekillerinin GATA ziyaretine ilişkin, ''Önceden izin almış milletvekillerimizin içeri sokulmamasını şiddetle kınıyorum. Buna hiç kimsenin gücü yetmez'' dedi.

Tekin, Çankaya Belediyesi tarafından yürütülen ''Gençler Çankaya Yurdunuz'' proje merkezini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Bülent Tanık ve yetkililerden bilgi aldı.
Ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamanın sorulması üzerine, şunları söyledi:

''AKP'nin çok güzel bir sloganı vardı, 'Hayaldi gerçek oldu' diye. Türkiye'de birçok şey hayaldi gerçeğe dönüştü. 10 yıl önce yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında Türkiye'nin iki önemli kurumu vardı. Bir tanesi Genelkurmay'dı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yurttaşlarımızın yüzde 80'inin gerçekten sevdiği bir kurumdu. İkici kurum ÖSYM'ydi. 10 yıl önce en güvenilir kurumlardan biriydi, herkes kaderine razı olurdu. Ne yazık ki AKP bu kurumlarla, işbirliği, el birliği ile her iki kurumu da dejenere etti.

Öncelikle çok kısa sürede araştırmaların sonucunun çıkması son derece manidar, hepimizi şaşırtan bir olay. İkincisi dünkü manzara, Sayın Genelkurmay Başkanı'yla Sayın Vali'nin kamuoyuna yansıyan manzarası, kabul edilebilir bir manzara değildir. Elbette iki kurum arasında bu tür hediye alışverişleri yapılabilir, ama 25 insanın hayatını kaybettiği bir ortamda, binlerce insanın, sonuç nereye bağlanacak beklentisi içinde olduğu bir ortamda böylesi bir manzara, böylesi bir fotoğraf her iki kuruma da yakışan manzara değil. Hepimizin yüreğini acıtan bir manzaradır.''

''Sayın Hüseyin Çelik'in bir açıklaması oldu, 'Bunda bir anormallik yok, cenaze evinde de lokum dağıtılır' dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine Tekin, ''Tabii AKP'ye göre her şey normal. Bu manzaraları başka iktidar döneminde yaşamış olsak herhalde böyle düşünmeyeceklerdir. 25 insan hayatını kaybetmiştir, onlarca insanın yaralı olduğu bir ortamda böylesi bir manzarayı kabul etmek 'bu normaldir' demek anormalliktir'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li vekillerin GATA ziyareti

CHP'li milletvekillerinin bugün GATA'ya alınmadığını ileri süren Tekin, şunları kaydetti:
''Önceden izin almış milletvekillerimizin içeri sokulmamasını şiddetle kınıyorum. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Tam bir AKP devleti anlayışı içerisinde yürütülmek isteniyor. Ana muhalefet partisinin milletvekilleri oradaki yaralı çocuklarımızı ziyaret edemeyecekse, sınırda oluşturduğunuz korsan, adı belli olmayan barakalı evlere giremeyecekse böyle bir anlayış kabul edilebilir mi? Bu nasıl bir anlayıştır? Milletvekillerinin girmesine kim izin vermez kim karar verebilir, bunu şiddetle kınıyorum. Umut ediyorum herhalde, bir yanlışlık vardır gereğini yaparlar diye düşünüyorum.''

Yerel seçimler

Yerel seçimlerin öne alınması için yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Tekin, ''Keşke seçimi konuşabilecek bir ortamımız olsa. CHP, her zaman seçime hazırdır, isterlerse bir ay sonra da seçim yapsalar, o konuda hiç tereddütümüz yok. İnşallah, büyük olasılıkla 27 Ekim diye düşünülüyor. 29 Ekim'de bütün belediyelerde Cumhuriyet Bayramını hep beraber kutlayacağız göreceksiniz'' dedi.

''Şu an Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde seçim yapma olanakları var mı acaba?'' diye soran Tekin, seçim zemininin oluşması gerektiğini CHP'nin her zaman seçime hazır olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nden, eğitimde 4 4 4 sistemine ilişkin CHP'nin yaptığı başvuruyu ivedilikle incelemesini isteyen Tekin, ''Yarın oluşabilecek sorunlarda da mahkemenin de büyük günahı olduğunu ifade etmek istiyorum. Anayasa Mahkemesi'nin başkanına ve yöneticilerine bir ricada bulunuyorum, eğer 2 ay sonra karar verirseniz ciddi bir kaos olur. Ben de burada, bir talimat değil, bir milletvekili bir yurttaş olarak rica ediyorum, derhal CHP'nin dosyasını incelesinler, 4 4 4 ucubesinin ne olduğunu hepimiz görelim. Okullar açılmadan yargı kararı sonuçlansın istiyoruz'' dedi.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)