Sınır ihlali yapan öldürülmeli!


MHP'li Yusuf Halaçoğlu yeni terör yasası önerdi

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeni bir terör yasasının mutlaka hazırlanması gerektiğini belirterek, "Sınırlarımız eleğe dönmüştür. Sınırda elini kolunu sallayarak geçenlere güvenlik güçleri ’ya kaçakçı ya da çoban’ diyerek müdahale edemiyor. Oysa sınır ihlalleri bertaraf edilmeli ve gerektiğinde ihlal edenler güvenlik güçlerince öldürülebilmelidir" dedi.

Seçim bölgesi Kayseri’de bazı ziyaretlerde bulunan ve son yaşanan terör olaylarının ardından açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, terörün ülkenin en önemli meselesi olduğuna dikkat çekerek, hükümetin terör olaylarına zemin hazırlayan politikalar izlediğini söyledi.

Terörün dış bağlantılarının iyi incelenmesi gerektiğini de ifade eden Halaçoğlu, ülkenin yeni bir terör yasasına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Sınır ihlallerine güvenlik güçlerinin herhangi bir kaygı taşımadan müdahale etmesinin gerektiğini anlatan Halaçoğlu,

"Güvenlik güçlerimiz, sınırda elini kolunu sallayarak geçenlere ’kaçakçı ya da çoban ise’ diyerek müdahale etmeye çekiniyor. Oysa sınır ihlali yapanlar kısa sürede güvenlik güçlerince, bertaraf edilmelidir. Hatta gerektiğinde öldürülebilmelidirler. Ne yazık ki termal kamerada tespit edilen bazı kişilere müdahale edilemiyor. Çünkü güvenlik güçleri, haklarında soruşturma açılır endişesini ve korkusunu yaşıyor. Oysa bu durumun üstüne gidilmesi gerekir" dedi.

Halaçoğlu, Suriye sınırının eleğe döndüğünü öne sürerek, muhalif denen grupların istedikleri gibi girip çıktıklarını, bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)