Son 1 ayda tam 500 terörist etkisiz hale getirildi


Erdoğan: "Son 1 ayda bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Son 1 ayda bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

Denizli’deki Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı ve toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine öğretmenlere şükranlarını sunarak başladı.

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte 13 yeni eğitim kurumunu da eğitime kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, açılışını yaptığı Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nin 8 milyon TL değerinde bir yatırımla tamamlanan “muhteşem bir eser” olduğunu belirtti ve “Görüntüsüyle örnek bir mimari, tam da imam hatipliye yakışır bir mimari var burada. En yakın zamanda Tatbikat Camii de bitirilecek. O da bitince buradaki konsepti tamamlamış olacağız” dedi.

Konuşmasında, toplu açılışını yaptığı eğitim kurumlarının yapımında katkısı bulunan hayırseverleri tebrik eden Erdoğan, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değindi. Son iki günde Çukurca ve Bingöl’de yaşanan terör saldırılarında şehit olan polis ve askerler için Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Terörle mücadelemiz şüphesiz devam edecek. Şüphesiz bir bedel de ödüyoruz. Çünkü, bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle ile ‘silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını’ isteyenler varsa şunu bilmeli: Biz devlet ve hükümet olarak silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz” dedi. Buna karşın devletin asla asker ve polisiyle silah bırakmayacağına dikkat çeken Erdoğan, “Silah güvenlik güçlerinin demirbaş enstrümanıdır” diye konuştu. Teröristler silah bırakmadıkça silahların susmayacağını ifade eden Erdoğan, “Tüm bu haince saldırılara rağmen bölücü teröre karşı en karalı şekilde mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

-“SON BİR AYDA 500 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”-

Terörle mücadelede son dönemde gelinen nokta hakkında bilgi veren Erdoğan şunları söyledi:

“Son 10 günde sadece Hakkâri’de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubat ve Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ayda bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi.”


Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)