Sonuçlanmış olmasına seviniyorum


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Balyoz Planı'' davasında kararın açıklanmasıyla ilgili olarak, ''Bu, Türkiye'de demokrasi açısından, sivil asker ilişkileri bakımından son yıllarda yaşadığımız gelişmelerin ortaya koyduğu sonuçlar bakımından çok önemli bir davaydı. Sonuçlanmış olmasına seviniyorum ama şüphesiz kararı beğenmeyenlerin üst yargıya, temyize gitme hakları var'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Salepçioğlu Cami'nin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törenin ardından Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından gazetecilerin ''Balyoz Planı'' davasında kararın açıklanmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Arınç, mahkemenin kararını, kendisinin de televizyonlardan öğrendiğini ifade etti.

Arınç, kararın her şeyden önce ilk mahkeme kararı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Epeydir devam eden dava bugün sonuçlandı. Bu ilk mahkemenin kararı. Cezaları öğrendim, tahliye edilenler var, yakalama emri çıkarılanlar var. Bunlar yargı sürecinin evreleridir. Hiçbir mahkumiyete sevinilmez ama bu bir yargı kararı. Sanıyorum, bütün sanıklar, aleyhinde olan kararı temyiz edeceklerdir. Temyiz sonucunu da beklemek lazım. Ayrıca, mahkemenin hangi gerekçeyle hareket ettiğini görmek için de gerekçenin yazılması beklemek lazım. Bu, Türkiye'de demokrasi açısından, sivil asker ilişkileri bakımından, son yıllarda yaşadığımız gelişmelerin ortaya koyduğu sonuçlar bakımından çok önemli bir davaydı. Sonuçlanmış olmasına seviniyorum ama şüphesiz kararı beğenmeyenlerin üst yargıya, temyize gitme hakları var. Her sanık hakkında ayrı şekilde değerlendirmek gerekir. Ben mahkemenin hangi gerekçeyle bu sonuca vardığını bilmiyorum. Sadece televizyonlardan sizin gibi izledim.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)