Şu an kaygı edilecek herhangi bir husus yok


Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye'de çıkan çatışmalar nedeniyle zaman zaman mermi ve şarapnel parçalarının isabet ettiği Akçakale ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali, "Zaman zaman birkaç tane bomba demiryoluna düştü. Şu an kaygı edilecek herhangi bir husus yok" dedi.

Vali Güvenç, ilçedeki temasları kapsamında ilk olarak Kaymakam Eyüp Fırat'tı makamında ziyaret ederek, ilçedeki gelişmelere ilişkin bilgi aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
''Bildiğiniz gibi karşıda çatışma var. Zaman zaman şarapnel parçası ilçemize isabet edebiliyor. Savaş falan telaffuz etmeyin öyle bir şey yok. Ama karşıdaki sorunları da herkes biliyor, dikkatle takip ediyoruz. Askerimiz takip ediyor, belediyemiz, Kaymakamımız hepimiz dikkatle takip ediyoruz, karşı tarafı uyarıyoruz. Zaman zaman birkaç tane bomba demiryoluna düştü. Şu an kaygı edilecek herhangi bir husus yok, biz gerekli uyarıları yaptık, tedbirleri alıyor ve izlemeye devam ediyoruz.''

Vali Güvenç, daha sonra Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan'ı da ziyaret ettikten sonra ilçede sığınmacıların kaldığı Süleyman Şah Çadır Kenti'ne geçti.

Sabah saatlerinde Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen ve Türkiye sınırına yakın bir yere düşen top mermisinin parçaları, Akçakale ilçesinde tren vagonuna isabet etmişti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)