Şüphe ve soru işaretlerinin giderilmesi gerek


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili ''adli ve idari süreçlerin tekemmül ettirilerek, patlamanın üzerindeki şüphe ve soru işaretlerinin giderilmesi'' gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerdeki acı kayıplara Afyonkarahisar'daki patlamayla yenilerinin eklendiğini belirtti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bilhassa vatan görevini özveri ve fedakarlıkla yerine getiren güvenlik güçlerimiz, peşi sıra beliren olaylardan dolayı aramızdan ayrılmaktadır. Kimi zaman terör saldırısı kimi zaman da elim bir kazanın ardından gencecik fidanlar kara toprakla buluşmakta ve gözyaşları eşliğinde ebediyete uğurlanmaktadır.

Özellikle TSK'nın çeşitli birlik ve birimlerinde; tedbirsizlik, dikkatsizlik, kayıtsızlık ve ihmalkarlık nedenli kayıplarda artış gözlenmektedir. Bu durum başlı başına ciddi nitelikli sevk ve idare sorunlarının varlığına ve riskleri öngörmekte zorluk çeken bir yönetim zaafına işaret etmektedir.

Geçtiğimiz 22 Temmuz'da, 5 evladımızın şehit düştüğü Hakkari'deki helikopter kazasıyla, 21 Ağustos tarihinde 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğu Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı Köyü'ne giden askerlerimizi taşıyan minibüsün devrilmesi bu zaafın hazin ve ibretlik neticelerinden bazılarıdır.''

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayla birlikte yaklaşık 1,5 aylık zaman diliminde, yalnızca kazalarda 39 şehit verildiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Ortaya çıkan bu kara tabloyu kabullenmek, sineye çekmek, geçiştirmek veya görev zayiatı diyerek gerekçelendirmek mümkün değildir. Bu itibarla Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamanın tüm yönleriyle araştırılarak sorumluların ve suçluların silsile yoluyla tespiti yapılmalıdır. Ayrıca patlamadaki tüm ayrıntılar titizlikle ele alınmalı; sabotaj, terör saldırısı gibi ihtimaller peşin ve ucuz yaklaşımlarla örtbas edilmemelidir. Türkiye'nin ikinci büyük cephaneliğinde el bombası sayımının ve bu çerçevedeki çalışmanın neden akşam saatlerine bırakıldığı ve muhtemel faciaları önlemek adına önceden hangi adımların atıldığı hususları da netleştirilmeli ve açıklanmalıdır. Adli ve idari süreçler tekemmül ettirilerek patlamanın üzerindeki şüphe ve soru işaretleri giderilmelidir. Zira 25 evladımızın kanı, 25 ananın ahı ve 25 gencecik umudun manevi vebali muhataplarının sırtında ve yakalarında olacaktır.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)