Suriye’nin BM şikayetine Ankara tepki gösterdi


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın bir mektupla Türkiye’yi BM’ye şikayet etmesine, “Suriye hükümeti önce kendi halkına karşı yürüttüğü şiddet kampanyasını durdursun” tepkisi verdi.

Konuyla ilgili diğer dışişleri yetkilileri de, “Suriye’den her gün ölüm haberleri geliyor. Tüm dünyanın gözü önünde siviller öldürülüyor. Esad yönetimi kendini savunmak için asılsız iddialar ortaya atmak yerine, şiddeti bir an evvel durdurmak için gerekli yolu hayata geçirmeli” değerlendirmesi yaptı.

Şam yönetimi BM’ye yazdığı mektuplarda, Türk hükümetini, Suriye halkına karşı terör eylemleri düzenlemesi için teröristlere her türlü desteği sağlamakla suçladı ve “Türkiye’nin ahlaksız tutumunun araştırılmasını, gereğinin yapılmasını” istedi.

Mektupta, “Türk hükümetinin Suriyeli masum vatandaşları katletmek, mülklerini havaya uçurmak, ülkede bozgunculuk ve kaosu yaymak için Tekfirci, Vahhabi ve El Kaide üyesi binlerce teröristin sınırları üzerinden Suriye’ye girmelerine izin verdiği, Türkiye’nin havalimanlarını ve Suriye ile sınırlarını bu teröristlere ardına kadar açtığı” iddia edildi.

Suriye Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a birer mektup göndererek, Türkiye'yi şikayet etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Bakanlık, mektuplarda Türk hükümetini, Suriye halkına karşı terör eylemleri düzenlemesi için teröristlere her türlü desteği sağlamakla suçladı.

Türkiye'nin havalimanlarını ve Suriye ile sınırlarını "bu teröristlere ardına kadar açtığını" iddia eden Bakanlık, bunun uluslararası hukuk ve komşuluk ilişkilerinin açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Mektupta, "Türk hükümetinin Suriyeli masum vatandaşları katletmek, mülklerini havaya uçurmak, ülkede bozgunculuk ve kaosu yaymak için Tekfirci, Vahhabi ve El Kaide üyesi binlerce teröristin sınırları üzerinden Suriye'ye girmelerine izin verdiği" öne sürüldü.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)