Tanrıkulu'ndan Grup Yorum sorusu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, 27 kişiyle birlikte gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın'ın kulak zarının patlatıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “İddiaya göre 27 kişiyle birlikte gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın, bu sırada kolluk güçlerinin saldırısına uğradı” derken, “Selma Altın’ın kulak zarının patlatıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Gözaltı sürecinde Selma Altın ve diğer arkadaşlarına yönelik herhangi bir kötü muamelede bulunulup bulunulmadığını merak eden Tanrıkulu, şu sorulara yanıt aradı:

“Bu konuda herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Altın’ın kulak zarının patlatılıp patlatılmadığına dair herhangi bir tetkik yapılmış mıdır? Yapılmışsa, bu tetkiklerden çıkan sonuç nedir?

Bir müzisyen olan Altın’ın kulak zarının patlamış olması, mesleğini icra etmesini imkânsız hâle getirebilir. Telafisi mümkün olmayacak bir sonuç çıkması halinde, sorumlular hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Kolluk güçlerinin kasten bu muamelede bulunduğu iddialarına ne diyorsunuz?”


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)