Tehlike altındayız, çok tedirginim


Savcının 'son' telefonu!

PKK tarafından şehit edilen savcının son telefon görüşmesindeki şoke eden gerçek...

Tunceli Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un, aynı zamanda dostu bir meslektaşıyla yaptığı son telefon görüşmesinde ilçede hâkim ve savcılara yönelik bir saldırı gerçekleştireceği ihbarı aldıklarını söylediği ve “Tehlike altındayız, çok tedirginim” dediği öğrenildi.

‘Allah’a emanetiz’

Vatan'ın haberine göre; “adalet.org”ta yer alan hakim ve savcıların yazıları şöyle:

BÜLENT CANSU (CUMHURİYET SAVCISI): Fark edilmek için şehit mi olmak gerekiyor? Vatan sağ olsun elbet. Ama biz de sağ olalım. Sığınmacılara bile reva görülmeyen lojmanlarda, doğu hizmetinde, güvenliksiz kalmak da ne demek? Hangi aklın ürünü, hangi vicdanın vurdumduymazlığı.

ALPER SÜRGEN (CUMHURİYET SAVCISI): Hangi lojmanda koruma var ki? 2 sene Pülümür’de çalıştım, oraları iyi bilirim. Allah’a emanettir hakim savcı. Parmaklık bile yoktu lojmanda. Nöbetleşe uyuduk eşimle 2 yıl.

MURAT AKYÜZ (ŞİRVAN CUMHURİYET SAVCISI): Lojmanımızda herhangi bir güvenlik tedbiri olmadığı için bugün kaymakamlığa lojman için 24 saat esaslı güvenlik talebimizi içeren yazımızı gönderdik. Aynı yazımızda yakın koruma polisi de talep ettik. Bakalım sonuç ne olacak.

TAMER KESKİN (HAKİM): Ağrı ili Tutak ilçesinde göreve başladığım sırada lojmanda koruma olmaması dikkatimi çekmişti. Biz terör bölgesinde çalışıyoruz diye silah istedim, aylar sonra çalışıp çalışmayacağı şüpheli, kalitesiz bir silah gönderild, ben de almadım. Kaymakamlık, emniyet, jandarma lojmanında koruma vardı. Tek bizim lojmanda koruma yoktu. Doğuda lojmanların çoğunda koruma yok. Bu akıl işi değil.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)