TOKİ evlerini yine su bastı


Bitlis'te etkili olan sağanak ve dolu sebebiyle TOKİ konutlarının bodrum katlarını su bastı, bazı araçlar hasar gördü.

Beşminare Mahallesi'nde sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu TOKİ konutlarında 15 blokun bodrum katındaki bazı kapıcı daireleri ile kalorifer kazanlarının olduğu kısımları su bastı.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, sabah saatlerinde kısa bir süreliğine etkili olan sağanak sonrası, Rahva Bölgesi'ndeki TOKİ konutlarının bodrum katlarını su bastığı ihbarıyla harekete geçtiklerini söyledi.

Alaydın, bölgeye intikal ettirilen ekiplerinin müdahalesiyle bodrum katlardaki kapıcı dairelerindeki suyun tahliye edildiğini ifade ederek, yaşanan sıkıntının bertaraf edildiğini bildirdi.

TOKİ konutlarının yapıldığı bölgede alt yapı eksikliğinden dolayı yağışlarda bu tür sıkıntıların yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

''TOKİ konutlarında sağlıksız bir altyapı mevcut. Bu nedenle düşük kodlu binaların bodrum katını su basıyor. Yağmur suyu ve kanalizasyon aynı hat üzerindedir. Yapılan alt yapı yağışları kaldırmıyor. Bu sıkıntıyı şimdiye kadar biz de çözemedik. Zaten birçok altyapıyı TOKİ'den hala teslim almadık.''

Kapıcı Yazım Tultak ise, su bastığı sırada evde uyuduklarını belirterek, ses çocuklarını alarak evi terk ettiğini söyledi.

Zemin kattaki evinin kısa sürede sular altında kaldığını ifade eden Tultak, ''Yağış olduğunda her zaman aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ancak şimdiye kadar herhangi bir müdahale yapılmadı. Yağış şiddetli olduğu için pencereden ve diğer yerlerden eve su dolmaya başladı. Evim kısa sürede su altında kaldı'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)