Topbaş'tan okul servislerine zam açıklaması


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okul servislerine zam yapılıp yapılmayacağının Pazartesi günü belli olacağını söyledi.

Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-Kyoung, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, ''Okul servisi ücretlerine zam yapılacak mı?'' şeklinde soru üzerine, ''Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin servis zamlarıyla ilgili toplantısı 10 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Öğrenci servisi yapanların talepleri varmış. Değerlendirmeyi pazartesi gününden sonra yapabiliriz. Zamlarla ilgili talepler değerlendirilecek ve açıklanacak. Tabii ki her iki tarafı da düşünmek zorundalar. Komisyon, hem öğrencileri hem de esnafımızı memnun edecek bir orta yol bulur inşallah'' diye konuştu.

''Silivri'den Beykoz'a, Sarıyer'e kadar metro götürme çalışmalarımız var''

Topbaş, metro çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık, ulaşım master planlarında yaptıkları çalışmalarda İstanbul'un 640 kilometreye varan raylı sisteme ihtiyacı olduğunun ortaya çıktığını anlatarak, şöyle devam etti:
''Raylı sistemlerde bu boyuta ulaşmak için, İstanbul'un tamamında toplu taşımayı koordineli hale getirmek arzusundayız. İstanbul'un Silivri'den Beykoz'a, Sarıyer'e kadar her noktasıyla ilgili metro götürme çalışmalarımız var. Toplu taşıma ağırlıklı ulaşımı, artık kent içinde kentlinin kullanacağı hale getirmek zorundayız. Master planlarında çıkan sonuç bu. Raylı sistem ayağında da Silivri var.''

"Bus Lane" uygulaması

İstanbul'da, önceki gün başlayan ve sadece toplu taşıma araçlarının kullandığı ''Toplu Taşıma Yolu-Bus Lane'' uygulamasıyla ilgili soru sorulan Topbaş, uygulamayla ilgili vatandaşların tepkisinin olumlu olduğunu belirtti.

Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Otobüsler gayet iyi seyredebiliyor. Taksici esnafını da mağdur etmiyoruz. Onlar da bu hattan istifa edebiliyor. Halk otobüslerinde birazcık yavaşlama gördük. Bunlar takip edilip gereken ikazlar ve uyarılar yapılıyor. Bus Lane'da sistem doğru kullanılırsa, doğru çalışırsa kentte önemli bir rahatlık getireceğine inanıyoruz. Şehrin iç merkezlerine metrobüs hattı koyamayız ama bu tarzdaki ayrılmış yollarla çok daha rahat hizmet sunabiliriz. Aynı zamanda kent içi toplu ulaşıma da konfor ve kaliteyi getirmiş oluruz. Belirlediğimiz 5 hat var. Ama arkasından da diğer hatlar gelecek. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, otobüs hatlarının oluşmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bus Lane'ı kent içi ulaşımı rahatlatıcı bir tedbir olarak görmekteyiz.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)