TRT dolandırıldı


İstanbul'da bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Akif Özgün tarafından hazırlanan 48 sayfalık iddianame, Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


"TRT’yi dolandırdılar"

İddianamede, “şüpheli Selçuk Çobanoğlu’nun TRT’ye Ayrılık dizisi hazırlama sürecinde Hilmi Berköz’ün dizinin reytingi yükseltmekte yardımcı olabileceğini söylemesi, bu teklifinin kabul edilmesiyle denek bilgilerini sağladıkları" belirtildi. Selçuk Çobanoğlu ile birlikte hareket eden çalışanı Bülent Can, Mehmet Bülent Erdinç’in birlikte deneklerin adreslerini dolaştıkları, hediye, yönlendirme ve telkinler yoluyla deneklerin yayın saatlerinde Ayrılık dizisini izlemelerini sağladıkları, hile ile reytingi yükselttikleri vurgulandı. Ayrılık dizisinin ilk 5 bölümde 2.00 ve üzerinde reyting aldığında kalan bölümlerinin çekimlerinin devam ettirileceğinin belirtildiği iddianamede, reytingin 2.00’nin altında olması durumunda 6. bölümün final olarak çekileceği kaydedildi.


TRT 5 milyon 875 bin TL dolandırıldı

İlk bölümlerde istenilen reyting oranına ulaşmadığı için şüpheli Selçuk Çobanoğlu ve suç ortaklarının deneklere müdahale yoluyla reyting hilesi yaparak istenilen reytinge ulaşmış gibi gösterdiği, dizinin tutulacağı yönünde TRT’yi kandırmak suretiyle sözleşmenin devamını sağladıkları belirtildi. İddianamede, “Şüpheli Selçuk Çobanoğlu daha sözleşmeyi imzaladığı 16.01.2009 tarihi öncesinden itibaren ilgi çekmeyecek niteliksiz dizinin devam şartı olarak reyting oranını sözleşme içine koymak ve bu yönde başlangıçtan beri planlı ve hileli hareketleriyle TRT kurumunu 5.875.000 TL dolandırmıştır" ifadeleri yer aldı.

İzleyen ailelere 200 TL para

İddianamede şu ifadeler yer aldı: “TİAK denetçisi tarafından 2005 yılında yazılan raporda; Selçuk Çobanoğlu’na ait yapım şirketinin hazırladığı “İnce İnce Yasemince, Sürpriz ve Haber Magazin" adlı programların özellikle İstanbul, Elazığ, Malatya ve Van illerinde bulunan bazı denek evlerinde reklam araları dâhil olmak üzere kesintisiz izlendikleri öğrenilmiş, ailelere yapılan ziyarette bahse konu programları izlemeleri karşılığında “Çağla Tekstil" isimli şirketten her ay PTT aracılığıyla ‘200 TL’ paranın gönderildiğini söylediklerini belirtmiştir."




AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)