TRT'nin haberi ve yapılan açıklama kafaları karıştırdı


TRT, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin eş zamanlı saldırı düzenlediğini, çatışmada 24 teröristin öldürüldüğünü ve 1 korucunun şehit olduğunu açıkladı. Ancak Hakkari Vali Yardımcısı, yaptığı açıklamada öldürüldüğü öne sürülen 24 PKK'li ile net bilgi olmadığını söyledi.

TRT’nin haberine göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sıkışan teröristler hedef şaşırtmak için 2 karakola eş zamanlı saldırı yaptı. Çatışmada 24 terörist öldürüldü, 1 korucu ise şehit oldu. Kalabalık terörist grubu saat 16.00 sıralarında Şemdinli ilçesi Güzelkonak ve Altınsu karakollarına sızmaya çalıştı. Bölgeye havadan özel birlikler indirildi. Çıkan çatışmada 24 terörist etkisiz hale getirildi, 1 korucu şehit oldu.

Vali: 1 korucu şehit oldu, 24 PKK'lı ile ilgili bilgi yok

Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bölgedeki çatışmalarda şu ana kadar bir köy korucusunun şehit olduğunu belirterek, öldürüldüğü öne sürülen 24 PKK'lı ile ilgili de kendilerine henüz net bir bilginin ulaşmadığını, bir gelişme olması halinde açıklama yapacaklarını söyledi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)