TSK'de sürpriz istifa


Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) sürpriz istifa yaşandı. Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür'ün Balyoz soruşturmasına tepki gerekçesiyle istifasını sunduğu iddia edildi. Tümamiral Gür ise istifasının tamamen ailevi nedenlerle olduğunu söyledi.

Aydınlık gazetesinde bugün yer alan habere göre, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Kemalettin Gür istifa etti. Gür’ün Balyoz davası ve “Askeri Casusluk” soruşturmalarına tepki olarak istifa ettiği iddia edildi.

İstifaya ilişkin olarak konuşan amiraller, “Donanma Kurmay Başkanlığı gibi çok önemli bir göreve gelmişken istifa etti. Deniz Kuvvetlerimizde soruşturmaya uğramayan amiral kalmadı. Büyük moral bozukluğu var” derken, Gür, akşam saatlerinde Haberturk.com’a konuştu.

Gür, istifasının tamamen ailevi nedenlerle olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Eşimin işi ve oğlumun okulu Ankara’da. Donanma’daki görevim nedeniyle 2 sene Gölcük’te ayrı yaşamak zorunda kalacaktım. Burada bir karar verdim. Takdir hakkını kullandım, sağ olsunlar komutanlarımız anlayışlı karşıladı. Konu tamamen kişisel karardır. 16-17 senedir denizlerde dolaştım ve aileme yeteri kadar zaman ayıramadım. Çok yorgunum. Kararı aile meclisinde beraber aldık. Komutanlarımız da uygun buldu. Bundan sonraki hayatımı ailemle birlikte geçirmeye çalışacağım. Silahlı Kuvvetler’e saygı ve sevgim ve bağlılığım sonsuzdur. Özetle olay budur... Ben istifamı 15 Ağustos’ta yazılı olarak sundum ve uygun görüldü. İstifayla ilgili yapılan yayınlar tamamen spekülasyon ürünüdür.”

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)