TSK'ya yapılanların ardında ABD var


Harbiyeden Ayrılmak Zorunda Bırakılan Kardeşlerime Açık Mektup adlı yazımla ne kadar benziyor değil mi ? Tehlikenin farkında olalım.Dış güçler ve din tüccarı maşalarına dikkat edelim.

Balyoz Davası'ndan tutuklanan Albay Cemal Temizöz, TSK'ya yapılan operasyonun ardındaki gücün Amerika olduğunu iddia etti.

Balyoz Davası’ndan tutuklanan Albay Cemal Temizöz, TSK’ya yapılan operasyonun ardındaki gücün Amerika olduğunu iddia etti. Temizöz, tutuklanan komutanların 4 ayrı gruptan oluştuğunu açıkladı.
PKK’nın ilk “kurtarılmış ilçe” denemesi yaptığı Cizre’de, 1993 yılında PKK’ya büyük darbe indiren, askerlerini mayınlardan korumak için atlı birlikler oluşturup kırsal bölgelere götürmekle tanınan emekli Albay Cemal Temizöz çarpıcı açıklamalar yaptı. Temizöz, Kayseri Alay Komutanlığı döneminde kod isimleriyle bilinen hücrelerin, asker olan hücreleri vasıtasıyla “gizli-kişiye özel” bazı evrakları çalarak, içeriğini değiştirdikten sonra, kamuoyunda infial yaratacak şekilde çeşitli yerlere gönderildiğini saptadıklarını belirtti. Temizöz bu olayın sonucu da şöyle anlattı: “Yapılan istihbari çalışmalarda kod isimli bilinen 5 çete mensubunun açık kimlikleri deşifre oldu. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) iradesi bu sivil çeteyi yargılamaya yetmedi. İvedi olarak sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmamasını öngören yasa değişikliğiyle bu hücre elemanları askeri yargı kıskacından kurtarılarak kamuoyundan da ustaca gizlendi. Olayın ortaya çıkmasında katkısı olan Kayseri’deki 3 birlik komutanı, olayı soruşturan Askeri savcı, arama kararını veren hakimi unutmadılar defterimizi dürdüler.”

Balyoz Davası’ndan cezaevinde olan istihbaratçı albay Cemal Temizöz, tutuklanan komutanların dört ayrı grup olduğunu SÖZCÜ Gazetesi’ne gönderdiği mektupta şöyle anlattı:

1: DIŞ GÜCÜ ZORA SOKANLAR HAPİSTE
1991’den itibaren başlayan Körfez Krizi dönemi, Irak’ta uygulanan 36. paralelle birlikte ‘çekiç güç’ uygulaması başlatılmıştı. Böylece, ABD’nin yarattığı Kuzey Irak gerçeği ile birlikte 1992 yılından itibaren ‘Türkiye Himayesinde Kürdistan Planı’ uygulamaya konuldu Bu planın karşısında onaylamayan ve uygulamaya karşı çıkan bir TSK komuta kademesi vardı. Planın uygulayıcı olan ‘dış güç’ bu direnmeye karşı sabrını 2003’e kadar gösterdi. 2003’de, Irak’ın işgalinden yana olmayan Türkiye için yine tek sebep olarak TSK’yı görüyor. Tezkereyi unutmayan bu dış güç, TSK’yı Irak’ta etkisizleştirmek hem de itibarsızlaştırmak için planını uygulamaya soktu. Türk Timinin kafasına çuval geçirdi. TSK’nın direncinin kırılması anlamına gelen bu olayın ardından Kürt Parlamentosu açıldı. 2007’de hazırlanan ‘PKK’nın Silahsızlandırılması Raporu’ ile alt yapısı hazırlanan ‘Kürt Açılımı’ sanki kendi projemiz gibi uygulamaya geçirildi. Projelerini dayatan dış gücü zora sokan komutanlar cezaevinde.

2: MİLLİ PROHELERİ YÜRÜTENLER
Bu safhada ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’ sloganıyla Milli Gemi Projesi (MİLGEM), Aselsan ve Havelsan’da yürütülen komutan kontrol yazılımları ile harp silah araç-gereç projeleri millileştirilmeye çalışılan TSK’nın tamamen etkisizleştirilmesi için harekete geçildi. TSK, hem kurumsal hem de personeliyle öyle bir canının derdine düşmeliydi ki, Arap Baharıyla başlatılacak projelere engel olmasın. Milli projelerde çalışanlar ile gelecekteki emir-komuta yapısında yer alacak olanların bugün tutuklu subay/general ve amiraller olduğu görecektir.

3:ATATÜRKÇÜ KİMLİĞİ İLE BİLİNENLER
Tutuklu bu grup içerisinde emeklilerin de bulunduğu, milli duruşu, mücadele azmi bilinen, saygınlığı dolayısıyla çevresini etkileyebilme özelliğine sahip olanlar vardır. Bunların arasında Atatürkçü kimliği ile bilinen diğer personeli de sayabiliriz.

4: “FON” OLARAK SERPİŞTİRİLENLER
Bir de savunmalarında kendilerini ‘muhafazakar, mütedeyyin bir aileden geldiklerini’ ifade edenler var. Sanki bizler dinsiz gibi kendilerini farklı gösteren 4. grupta yer alanları hiçbir kategoriye koyamıyoruz. Onlar ancak ‘fon’ olarak serpiştirilmişlerdir.

APO’YU SORGULAYAN KOMUTAN
Balyoz Davası’ndan hala Silivri Cezaevinde tutuklu olan Albay Cemal Temizöz, Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık’ı sorgulayan komutan olarak biliniyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)