Tümgeneral Atilla Özler tutuklandı


''Balyoz Planı'' davasının karara bağlanmasıyla birlikte haklarında yakalama emri çıkarılan 69 sanıktan Tümgeneral Atilla Özler ile 7 albay,1 yarbay ve 2 emekli albay tutuklanarak Hasdal cezaevine gönderildi.

İstanbul Adalet Sarayı'na Merkez Komutanlığı görevlileriyle birlikte gelen Tümgeneral Atilla Özler ile albaylar Cahit Serdar Gökgöz, Alpar Karaahmet, Cüneyt Sarıkaya ve Yarbay Kürşat Güven Ertaş, albaylar Yavuz Kılıç, Mesut Zafer Sarı, Süha Civan ve Çetin Can ile emekli albaylar Erdem Ülgen ve Berna Dönmez'in, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ara celsede kimlik tespitleri yapıldı. Mahkemece, Özler, Gökgöz, Karaahmet, Kılıç, Sarı, Civan, Can, Ülgen, Sarıkaya, Dönmez ve Ertaş'ın tutuklanmasına karar verildi.

Sanıkların işlemlerinin tamamlanmasının ardından askeri cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.

İlk itirazlar sunuldu

Bu arada davanın sanıklarından Koramiral Abdullah Can Erenoğlu ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın avukatı Murat Ergün, dosyaya kararı temyiz edeceklerini belirten ''süre tutum'' dilekçesi sundu.

Avukat Murat Ergün, müvekkilleri Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, Albay Mehmet Koray Eryaşa ve emekli Albay Turgay Yamaç adına, Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Yargıtay'a sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ''süre tutum'' dilekçesi gönderdi.

Davada verilen kararın temyiz edileceği belirtilen dilekçede, gerekçeli kararın tebliğ edilmesinden sonra dosyaya gerekçeli temyiz dilekçesi sunulacağı kaydedildi.

Dilekçede, ''Yargıtay incelemesinin duruşmalı yapılmasına, gerekçeli kararın tarafıma tebliğine, gerekçeli temyiz dilekçesi sunma hakkımızın saklı tutulmasına, usul ve yasaya aykırı bulunan yerel mahkeme kararının bozulmasına, karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim'' denildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)